alarmsysteem header
Werk

Hoe organiseer je een goed evenement?

Door omstandigheden zijn er in 2020 maar weinig evenementen georganiseerd. De kans is dus vrij groot dat je niet precies meer weet, hoe je nou een tot in de puntjes verzorgd evenement moet organiseren. Daarom heb ik weer even op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het organiseren van een evenement.

Nordvpn banner

Kies een geschikte locatie

Een goede evenementenlocatie is altijd al een belangrijke factor geweest bij het organiseren van een evenement. Dat is anno 2021 alleen nog maar belangrijker geworden.

Zo is het belangrijk dat je voldoende ruimte hebt om onderling voldoende afstand te kunnen bewaren. Ook is ventilatie belangrijker dan ooit geworden. Om zeker van je zaak te kunnen zijn, is het verstandig om op zoek te gaan naar een locatie die ook een buitenruimte heeft. Buiten heb je al snel meer ruimte en zeg nu zelf, na een jaar binnen zitten is het ook niet erg om een dagje in de buitenlucht te staan toch?

Houd bij het organiseren van het evenement rekening met eventuele maatregelen!

Ondanks dat alles de goede kant op gaat is het nog lang niet zeker dat er geen maatregelen meer zijn in de herfst. Je zult bij het organiseren dus altijd rekening moeten houden dat er ten tijde van jouw evenement nog steeds Corona maatregelen van kracht zijn.

Zorg er voor dat jij een draaiboek met verschillende scenario’s hebt klaarliggen, zodat je jezelf (en jouw bezoekers) op iedere situatie kunt voorbereiden. Dit voorkomt een hoop lange gezichten als door overheidsmaatregelen toch wijzigingen in het programma komen.

Ontzorg jezelf

Bij het organiseren van een evenement komt een hoop kijken, zeker in deze tijden. Het is voor jou als organisator dan ook prettig als je bepaalde zaken uit handen kunt geven. Dit kan van alles zijn. Tot gastenontvangst, de catering of misschien wel de aankleding van de locatie.

Om te voorkomen dat jij tijdens het event van hot naar her aan het rennen bent om zaken te regelen is het prettig als jij een aanspreekpunt binnen de evenementenlocatie hebt die ook zaken van jou kan overnemen. Op deze manier kan jij zelf ook nog een beetje genieten van jouw zelf georganiseerd evenement. Als jij alleen maar loopt te stressen om je gasten tevreden te houden gaat dat ten koste van jouw eigen dag.

vloer isoleren header
error: Inhoud is beschermd!