zonnepanelen header
Tech

Hoe werkt Instagram?

Instagram is één van de populairste social media sites van dit moment. Deze website is in handen van het bedrijf achter Facebook, en is sinds de lancering in 2010 uitgegroeid tot een website met meer dan 800 miljoen maandelijkse gebruikers. Echter kan het natuurlijk zomaar zo zijn dat je nog niet op Instagram zit, of deze website compleet gemist hebt. Geen vrees, want in deze blog kan je meer lezen over deze social media site. Ik zal je meer vertellen over Instagram, wat het precies is en hoe je er het beste gebruik van kunt maken. Wie weet heb jij binnenkort wel een profiel op Instagram!

Nordvpn banner

Wat is Instagram en hoe werkt het?

Instagram is een opkomende social media site die, hoewel het inmiddels één van de grootste websites op het internet is, nog steeds groeiende is. De focus van deze website, tevens verkrijgbaar als app voor Android en iPhone, is het delen van foto’s. Om gebruik te kunnen maken van deze social media site, heb je een eigen account nodig. Een nieuw account aanmaken is overigens erg gemakkelijk. Je kunt daarvoor je Facebook account gebruiken, maar ook een aparte Instagram account behoort tot de mogelijkheden. Wanneer je een account hebt op deze site, deel je vanaf hier de foto’s met jouw volgers.

Volgers zijn veelal vrienden en bekenden die als het ware geabonneerd zijn op jouw profiel. Jouw foto’s verschijnen op hun tijdlijn. Wanneer je hen ook volgt, houdt dit in dat ook de foto’s van jouw vrienden op jouw eigen tijdlijn verschijnen. Zie je een leuke foto en wil je dit tonen? Je kunt natuurlijk altijd een comment achterlaten bij een foto, maar het is tevens mogelijk om je waardering te tonen door middel van het liken van een foto. Zo zien je vrienden in een oogopslag dat je hun foto waardeert.
wat is instagram en hoe werkt het

Instagram uitleg symbolen

Wanneer je gebruik maakt van Instagram, zie je waarschijnlijk meteen een aantal symbolen. Als je onbekend bent met de site, heb je misschien iets van: wat houdt dit in? Maak je geen zorgen, het is heel simpel. Hieronder volgt een handleiding voor de Instagram symbolen die je ziet:

  • Huisje: Door hier op te klikken ga je terug naar je eigen homepage, waarop je tijdlijn gevuld met de foto’s van mensen die je volgt te vinden is.
  • Hartje: Eerder heb je al kunnen lezen dat het mogelijk is om de foto’s van anderen te liken. Deze waardering toon je door op het symbool van het hartje te drukken. Verspreid de liefde!
  • Vergrootglas: Zoek je iemand? Via het vergrootglas vind je ze zo.
  • Tekstwolk: Wanneer je een comment of reactie achter wilt laten bij een foto, doe je dat via dit symbool.
  • Camera: Met behulp van dit icoontje kun je jouw eigen foto’s plaatsen.

Hoe werkt Instagram op de computer?

Ben je bekend met Instagram als app en vraag je jezelf af of het ook op de computer werkt? Dan heb ik goed nieuws, want Instagram is prima bereikbaar als reguliere website. Zoals eerder werd vermeld, is het als iedere andere social media site. Je hebt een account nodig voordat je aan de slag kunt gaan. Wanneer je al gebruik maakt van de app, heb je deze waarschijnlijk al. Verder werkt de website zoals iedere andere website, denk maar aan Facebook voor vergelijkingsmateriaal.

Lees ook mijn blog: Hoe werkt Netflix?, met handige tips!

Hoe werken de Instagram hashtags?

Hashtags zijn de ‘#’-symbolen die je op de website ziet, veelal gevolgd door een woord. Dit zijn veelal trending topics, onderwerpen die populair zijn onder menig Instagram gebruiker. Ze worden veel gedeeld, waardoor de kans groot is dat ze ook op jouw tijdlijn zullen verschijnen. Je kunt hier aan deelnemen, maar het is niet verplicht. Desalniettemin is het een leuke manier om in de gaten te houden wat hot is.

Hoe werken Instagram stories?

Aan de hand van Instagram stories kun je een verhaal vertellen aan de hand van meerdere foto’s. Daarnaast kun je via Instagram stories gemakkelijk de verhalen van anderen volgen. Dit kunnen de verhalen zijn van degenen die je volgt, maar er is ook een algemene stories tab die je de trending verhalen toont. Het is leuk om stories te gebruiken voor bijvoorbeeld vakantiefoto’s, zodat je jouw volgers echt kunt tonen wat je allemaal hebt gedaan.

dakkapel header
error: Inhoud is beschermd!