hovenier header
Lifestyle

Hoe werkt Netflix?

Het is de toekomst van tv kijken: series en film kijken wanneer het jezelf uitkomt, niet wanneer het uitgezonden wordt. Met Netflix kun je on demand kijken: je bepaalt zelf wanneer je wat kijkt. En je kunt het overal gebruiken: op je tv, maar ook, met de Netflix app, op je iPhone of iPad. En natuurlijk op laptop of pc kun je online kijken naar je favoriete films en series. Superhandig, en leuk. Maar hoe werkt Netflix nu precies?

algemeen banner bol.com

Hoe werkt Netflix op tv?

Allereerst wil je natuurlijk weten, hoe je Netflix op je tv kunt krijgen. Het is namelijk een dienst die via het internet wordt aangeboden, niet als een gewone zender via de kabel. Je zult dan ook een smart tv nodig hebben, die je op het internet kunt aansluiten. Ook diverse Blu-ray spelers, losse ontvangers, mediacenter-computers en spelcomputers (zoals een PlayStation of een Xbox) zijn geschikt om Netflix op te kijken.

Netflix abonnementen

Er zijn meerdere manieren om Netflix te gebruiken. Je kunt kiezen uit Basic (€7,99), Standaard (€ 10,99) of Premium (€ 13,99) als abonnement. Het verschil is de kwaliteit. Met Basic krijg je goede kwaliteit, maar Standaard en Premium bieden HD- en Ultra-HD-beeld. Bovendien kun je op meerdere schermen tegelijk Netflix gebruiken. Kijk je samen met je partner een serie in de woonkamer, dan kunnen je kinderen boven een film opzetten! Het aanbod van alle abonnementen is hetzelfde: heel veel series en films, allemaal met Nederlandse ondertitels.
netflix abonnement delen

Netflix kosten

Streaming kijken is dus niet gratis, en de kosten komen bovenop wat je al betaalt voor internet en eventueel televisie. Je kunt Netflix natuurlijk wel helemaal los van je gewone kabelaanbod gebruiken. Een nieuwe optie is dat je met de Netflix app nu ook sommige series en films kunt downloaden en offline kijken. Dat is handig, want zo kun je ze ook op vakantie kijken, als je misschien geen snel internet hebt!

Netflix abonnement delen

Je kijkt vast graag veel series en films met het hele gezin, maar sommige ook liever zelf. Hoe werkt Netflix voor meerdere personen? Allereerst kun je een Standaard- of Premium abonnement nemen om op meerdere beeldschermen te kunnen kijken. Je hoeft sowieso niet allemaal een eigen abonnement te hebben: op hetzelfde abonnement kun je tot vijf profielen instellen.

Zo geniet je met het hele gezin van het nieuwe tv kijken! Meer weten? Kijk dan hier.

zonnepanelen header
error: Inhoud is beschermd!