dakkapel header
Lifestyle

Wat te doen als het regent?

Nederland kent aardig wat regendagen. Als je toch moet werken, maakt dat meestal niet zoveel uit, maar wat te doen als het regent op je vrije dag? Je plannen om lekker buiten dingen te doen kunnen aardig in het water vallen door een plensbui. Maar met een beetje inspiratie maak je er toch een leuke dag van. Alleen of met vrienden, met of zonder kinderen, uit of thuis, hier zijn een aantal leuke dingen die je kunt doen als het buiten regent dat het giet.

Nordvpn banner

Dingen om binnen te doen

Bij ‘binnen’ hoef je niet gelijk aan ‘thuis’ te denken. Er zijn genoeg plekken waar je naartoe kunt op een regenachtige dag. Steeds meer activiteiten kun je in Nederland binnen doen, zoals indoor midgetgolf, of natuurlijk de klassiekers zoals de bowlingbaan. Wil je er een cultureel dagje van maken, kies dan voor museum, filmhuis of theater.
dingen om binnen te doen
Blijf je toch liever thuis? Pak achterstallige klusjes aan, of trek de gordijnen dicht en maak er een lekker luierdagje van. Of vraag je vrienden allemaal iets lekkers mee te nemen en hou een ‘potluck’ diner bij je thuis.

Wat te doen als het regent met je vriendin?

Als je geen zin hebt om alleen iets te doen, maar wel iets te ondernemen, kun je altijd op pad met je beste vriendin. Hier zijn een aantal ideeën die jullie met elkaar kunnen doen.

  • Geniet met z’n tweeën van high tea. Er zijn genoeg plaatsen in Nederland die dit aanbieden, maar je kunt het ook thuis doen.
  • Ook brunch wint steeds meer aan populariteit in Nederland. Champagne erbij mag!
  • Ga lekker bij elkaar buurten thuis. Trek een flesje wijn open, geniet samen van je lievelingsfilms, of inspireer elkaar met nieuwe make-up ideeën.

Wat te doen met regen met kind

Wat te doen met regen met kind?

Een regenachtige dag betekent vaak binnen zitten. Om te zorgen dat je kinderen zichzelf niet gaan vervelen, zijn hier wat tips om ze toch een leuke dag te bezorgen.

  • Een televisiemarathon. Misschien mogen je kinderen normaal niet te veel tv kijken, maar op een regenachtige dag kun je ze verwennen met extra lang hun favoriete tekenfilms.
  • Knutselen. Heb je nog wc-rollen, een schaar en plakband liggen? Laat ze lekker aan de slag gaan. Wees creatief en/of zoek op het internet wat leuke knutselvoorbeelden!
  • Verbouw het huis. Niet echt natuurlijk, maar kinderen genieten ervan om een kamer met een bolletje wol om te toveren in een spinnenweb, of om een fort te bouwen van dozen en kussens!

Regenachtige dag activiteiten

Als je ondanks het slechte weer toch liever actief bent dan op de bank of in een lunchroom hangt, kun je ook best aan je trekken komen. Hier zijn een paar ideeën die uitkomst bieden als je je afvraagt wat te doen als het regent.

  • Indoor karten, indoor midgetgolf, indoor skydiving… je kunt het zo gek (of avontuurlijk) niet bedenken, of er is tegenwoordig een indoor variant van.
  • Indoor shoppen. Winkelen betekent in Nederland nog altijd vaak door onoverdekte winkelstraten sjokken. Toch zijn er talloze plaatsen waar je overdekt kunt winkelen, zoals Hoog-Catharijne in Utrecht, of overdekte marktjes in Amsterdam.
  • Kies voor een klassieker. Musea, bioscopen en bowlingbanen doen het zo goed in Nederland juist vanwege het slechte weer!

wat te doen als het regent

alarmsysteem header
error: Inhoud is beschermd!