woning isoleren header
Financieel

Hoe werkt PayPal?

PayPal is een dienst om online betalen en online verdienen zo makkelijk en snel mogelijk te maken. Het werd al snel heel populair onder particulieren die via eBay spullen kochten en verkochten over het internet. Inmiddels is het een hele grote en handige manier om te betalen geworden die op veel plekken geaccepteerd wordt. Je kunt met een PayPalrekening al op zeer veel plekken online betalen, naast iDeal, wat bij veel online winkels wordt gebruikt. Maar hoe werkt PayPal precies en hoe kun je het gebruiken?

algemeen banner bol.com

Hoe werkt PayPal voor particulieren

Met een PayPalrekening kun je snel en makkelijk geld overmaken en ontvangen als particulier. Om geld over te maken, is het enige dat je nodig hebt, het e-mailadres van de ontvanger. Het maakt daarbij niet uit waar zender en ontvanger wonen. Dat maakt het ideaal om internationaal geld over te maken en om betalingen uit het buitenland te ontvangen. Daar zijn, anders dan bij banken, geen extra kosten aan verbonden voor particulieren, behalve voor betalingen met creditcard.

Hoe werkt PayPal zonder creditcard?

Een creditcard biedt ook veel betaalgemak en je kunt deze ook koppelen aan je PayPalaccount. Maar je hebt er niet per se een nodig. Je kunt alles via PayPal betalen met je bankrekening. Je koppelt eenvoudig je bankrekening aan je PayPalaccount en het geld zal er meteen af- of bijgeboekt worden, zodra de PayPal transactie is afgerond.
Doe je dit liever niet, dan kan je PayPal als een aparte rekening gebruiken, met een eigen saldo. Je moet dan zelf handmatig geld overmaken van en naar je PayPalrekening.
Hoe werkt PayPal geld ontvangen

Hoe werkt PayPal geld ontvangen?

Voor mensen die hun geld vooral online verdienen, is een PayPalrekening een heel interessante optie omdat het heel gebruikersvriendelijk is, niks extra kost en internationaal werkt. Door iemand je e-mailadres te geven, kunnen ze geld overmaken naar je PayPalrekening. Een rekeningnummer of andere ingewikkelde gegevens zijn niet nodig. Als je PayPal wilt gebruiken voor een webshop, kun je een betaalknop integreren. Geld ontvangen van vrienden en familie is gratis, maar aan geld ontvangen voor goederen of diensten zijn kosten verbonden voor de verkoper.

Is PayPal veilig?

PayPal is juist begonnen om online oplichting tegen te gaan: je maakt geld over en krijgt nooit het aangeboden artikel. In zo’n geval krijg je van PayPal je geld terug. In die zin is het dus heel veilig voor kopers. Maar omdat je je creditcard en/of bankrekening kunt koppelen, vraag je je misschien af of je account gehackt kan worden. De encryptie van PayPal is zeer hoog, maar het kan ook geen kwaad om zelf regelmatig je wachtwoord te veranderen en tweetrap authenticatie te gebruiken. Ook goed opletten op phishing mails kan geen kwaad.

PayPal rekening openen

Hoe werkt een PayPal rekening openen? Je meldt je in een aantal stappen eenvoudig aan als consument. Om PayPal voor betalingen te kunnen gebruiken, kun je het beste je bankrekening koppelen. PayPal maakt dan een klein bedrag over en vraagt je om dat exacte bedrag in te vullen, als controle stap. Als dat gelukt is, kun je je PayPal rekening meteen gaan gebruiken voor al je online betalingen.

Lees ook mijn blog: Hoe werkt Netflix?

vloerverwarming header
error: Inhoud is beschermd!