dakkapel header
Wonen

LED verlichting badkamer na verbouwing

Op zoek naar LED verlichting badkamer? De badkamer is één van de meest sfeervolle en stijlvolle ruimtes van ons huis en daarbij hoort de juiste keuze voor verlichting. LED lampen zijn groener, milieuvriendelijk en daarnaast zeer aantrekkelijk voor allerlei doeleinden. Wil je gebruik maken van diverse soorten licht, lichten die dimbaar zijn en verlichting waarmee je écht sfeer creëert in de badkamer? Kies dan voor de duurzame toepassingen van LED.

Nordvpn banner

Afhankelijk van de omgeving van je badkamer maak je een keuze uit verlichting met verschillende voltages. Met de standaard 230V verlichting heb je veel mogelijkheden, maar je badkamer moet dan wel vanwege de veiligheid beschikken over optimale isolatie.

LED verlichting kiezen na een verbouwing van de badkamer

Net als de keuken wordt ook de badkamer bij veel mensen na een aantal jaren intensief gebruik vervangen. Het is nu meer dan ooit het overwegen waard om tijdens het verbouwen direct voor LED lampen te gaan. U bespaart er een hoop energie mee en bovendien zijn ze een stuk beter voor het milieu.

Waarom kiezen voor LED verlichting in de badkamer?

De sfeervolle verlichting van LED is tegenwoordig geschikt voor meer dan één plek. Je gebruikt het in fietsverlichting, elektronische apparatuur en tuinlampen. Ook binnenshuis komt LED veelvuldig terug, bijvoorbeeld als sfeerverlichting in de woonkamer en dat maakt het als verlichting in de badkamer ook uitermate geschikt. Denk maar eens aan dimlampen waarmee je effectief de sfeer in de badkamer aanpast op het moment.

Daarnaast zijn LED lampen over het algemeen voorzien van IP65; een beschermingsgraad die de verlichting efficiënt weet te beschermen onder vochtige omstandigheden zoals in de badkamer.

LED verlichting badkamer plafond

Hoewel de toepassingen van LED dus zeer divers zijn, kiest men er doorgaans voor om de verlichting tegen het plafond te plaatsen. Hier zorgen de lampen voor een sfeervolle ambiance en een warm comfort. Na een dag lang werken of aan het begin van je dag wil je binnenkomen in een wellness omgeving en hier genieten van een vroege douche of opfrisbeurt. De LED verlichting is speciaal aan te passen op je eigen behoefte. Wil je meer licht creëren of moet je juist nog wakker worden? De lampen zijn gemakkelijk verstelbaar en zorgen voor een omgeving waarin je graag bent.

LED verlichting badkamer inbouw

Wil je nog meer sfeer creëren in je badkamer? Dan kan je LED verlichting ook op andere plekken in de badkamer laten inbouwen; wat te denken van verlichting uit de vloer of in de hoeken van de badkamer? Met dit type duurzame verlichting is alles mogelijk. LED inbouwspots badkamer geven een unieke beleving aan de badkamer.

Ook op plekken waar je moeilijk bij komt heb je behoefte aan LED verlichting want dit gaat over het algemeen langer mee, vaak met een levensduur van tenminste 30.000 lichturen.

Welke soorten LED verlichting zijn er voor de badkamer?

Vraag je jezelf af welke soorten licht er mogelijk zijn bij LED verlichting in de badkamer? Welke type je kiest hangt onder meer af van het type badkamer, de betegeling, de mate van waterdichtheid en de sfeer die je zelf wilt creëren. Daarnaast is het goed om aandacht te besteden aan de eerder genoemde IP normen ter bescherming tegen vocht in de badkamer. Unieke toepassingen van de LED verlichting zijn terug te vinden bij diverse winkels en doe-het-zelf-zaken als Praxis, IKEA en online op www.euroledshop.nl. Bekijk daar zelf de vele mogelijkheden voor LED verlichting badkamer.

vloer isoleren header
error: Inhoud is beschermd!