alarmsysteem header
Wonen

Leuke dingen voor aan de schutting

Hoe fijn een schutting ook is als afscheiding van je tuin, het kan toch overkomen als een saai muurvlak. In tegenstelling tot binnen, kan het best lastig zijn om leuke dingen voor aan de schutting te vinden: je kunt er moeilijk een fotolijstje of schilderijtje ophangen. Ideaal gezien moet je schutting geen doorn in het oog zijn, versierd zijn op een manier die bij je tuin past en tegen weer en wind bestendig zijn. Hier vind je tips en inspiratie om ook in jouw tuin van dat saaie vlak een mooie eye catcher te maken.

Nordvpn banner

Schutting decoraties

Vind je je schutting zo’n storend gezicht dat je deze het liefst uit het zicht wegwerkt? Met een beetje creativiteit je schutting verfraaien zodat hij je niet meer stoort. Het makkelijkst kun je een houten schutting opleuken door er van alles aan te hangen, zoals bloembakken in soorten en maten, en decoraties. Bij de meeste tuincentra vindt je genoeg inspiratie voor decoratieve elementen. Denk aan versieringen, bloembakken, of dingen zoals houten kistjes, hangende glazen potten en oude blikjes als bloempot hergebruikt. Ook kun je de schutting direct verbinden met jouw tuinmeubelen door bijvoorbeeld een spiegel aan de schutting die de tuintafel optisch vergroot.

Leuke dingen voor aan de schutting maken deze een trendy eye catcher in plaats van een doorn in het oog!

Aankleding schutting

Planten zijn uitstekende elementen die je schutting verfraaien. Ze staan al in de perken, dus het is makkelijk te doen om klimplanten van de grond omhoog te leiden, eventueel langs een houten raamwerk. Dit bedekt je hele schutting met groen, eventueel in een creatief patroon. Je kunt ook hout bevestigen voor een decoratief element. Steigerhouten elementen kunnen zelfs de saaiste grijze betonnen schutting opleuken. Je kunt ook houten kasten of stapels haardhout tegen je schutting stapelen.

Leuke dingen voor aan de schutting

Schuttingdelen ideeën

Is je schutting niet per se lelijk, maar wil je deze geheel of in delen verfraaien, dan kun je je creativiteit de vrije loop laten wat betreft schutting decoratie. Vlinder, libelle en vogel zijn graag geziene gasten in je tuin: die geef je een leuk huisje aan de schutting met een nestkastje of een insectenhotel. Als grote, houten of gekleurde silhouetten zijn ze een speelse decoratie. En met houten plankjes of houten fruitkistjes creëer je vrolijke plekjes voor kleine plantenkasjes, fleurige bloempotten en andere decoraties.

Ideeën schutting tuin

Je kunt met leuke dingen voor aan de schutting je tuin behoorlijk opleuken. Sterker nog, bij het inrichten van je tuin kan het een grote rol spelen. Zo kun je een heuse verticale tuin inrichten, met een variatie aan hangende bloembakken en plantenrekken. Een waterval van groen, een klimplant, staat prachtig achter een vijver. Of je timmert een bankje tegen de schutting en maakt er een loungestoel of zithoek tegenaan. Een plankje met kruidenplantjes buiten hang je het liefst dicht bij de keuken op. Zoals je ziet, kun je de schutting prima gebruiken in jouw tuinparadijs!

hovenier header
error: Inhoud is beschermd!