alarmsysteem header
Tech

Het licht in huis bedienen met mijn mobiele telefoon

Vandaag deel ik graag mijn nieuwste aanwinst voor in huis met je. Je zal ervan versteld staan wat je in huis allemaal kunt doen, gewoon met je mobiele telefoon! Wat echt handig is, is dat je gewoon op de bank kunt blijven zitten om de lichten aan en uit te doen. Voor mij ging er een wereld open toen ik dit ontdekte, en er kan nog veel meer! Ik ben erg blij met ons nieuwe smart home, waarin ik allerlei apparaten kan bedienen met mijn mobiele telefoon. Hieronder vertel ik je er meer over.

drogisterij aanbieding bol

Alles in huis bedienen met iPhone

Wist je dat er nog veel meer kan behalve je lampen op afstand bedienen met je mobiele telefoon? Tegenwoordig kun je je hele huis bedienen met een app! Behalve de verlichting kun je ook de verwarming en soms de gordijnen met je telefoon bedienen. En met een slimme energiemeter zie je direct het verbruik van je apparaten op je smartphone of tablet.

Ook je huis beveiligen gaat nu makkelijker dan ooit: via internet bekijk je op je telefoon het beeld van een IP camera van Somfy. Somfy is een toonaangevend merk waar je zo’n slimme beveiligingscamera kunt kopen.

Verlichting op afstand bedienen

Vroeger kon je al je lampen bedienen met een afstandsbediening. Dit was natuurlijk erg handig, behalve als je de afstandsbediening kwijt was, of de batterij was leeg. Maar tegenwoordig kunnen we de verlichting schakelen via wifi, dankzij een apparaatje dat je aansluit op je thuisnetwerk en dat je bedient met je smartphone. Zo kun je afzonderlijke lampen aan- of uitdoen, of groepen maken, zoals ‘woonkamer’ of ‘keuken’. En je kunt dimlichten op afstand regelen.

Verlichting schakelen via app

Nu ik mijn lampen kan bedienen met mijn mobiele telefoon, kom ik natuurlijk nooit meer van de bank af! Maar er zijn ook andere voordelen van lampen op afstand bedienen met een smartphone. Als we bijvoorbeeld uit eten zijn, of een weekendje weg of op vakantie, is het maar wat fijn om een smart home te hebben.
De verlichting schakelen op afstand betekent dat we inbrekers afschrikken en het is dus erg veilig. En als we vergeten zijn iets uit te zetten, dan schakelen we het met de app gewoon op afstand uit om energie te besparen.

woning isoleren header
error: Inhoud is beschermd!