vloer laten leggen header
Wonen

Nieuwe kerstverlichting ophangen

Wat brengt je nou meer in de kerststemming dan knusse, nieuwe kerstverlichting ophangen in de donkere decembermaand? Naast een slinger van 10 lampjes of meer in de boom, hangen we graag gezellige kerstverlichting binnen en buiten aan de muur, en zetten we LED kaarsjes (wel zo veilig!) op de kast, tafel en vensterbank. Tegenwoordig is er meer variatie dan ooit om je huis gezellig te versieren met kerstlichtjes in alle soorten en maten. Zo maak je van je huis, binnen en buiten, een knus kerstparadijs.

algemeen banner bol.com

Waar op letten bij nieuwe kerstverlichting

Als je je versleten, oude kerstlichtjes echt niet meer uit de knoop wilt halen, is het tijd de kerstverlichting eens grondig te vernieuwen. Dit kan al heel goedkoop, met een lichtsnoer in de boom en wat losse lampjes. Waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe kerstverlichting, behalve natuurlijk of het leuk staat, is of ze handig in gebruik zijn, en lang meegaan. Zo voorkom je een wirwar van draden in de doos, en kun je nog jaren genieten van je kerstlampjes.

kerstverlichting ophangen binnen

Nieuwe kerstverlichting ophangen? Met de juiste lampjes breng je je huis gemakkelijk in de kerstsfeer!

Hoe kun je kerstverlichting het beste ophangen

Hoe je je feestelijke kerstlampjes het beste kunt ophangen, hangt van een aantal dingen af. Eerst natuurlijk het soort verlichting. Lampjes voor in de boom hebben meestal een bevestiging om ze aan een boomtak vast te maken. Maar in plaats daarvan kun je ook een lichtnet over de boom gooien. Lichtnetten zijn er voor binnen en buiten, zodat je ook geschikte planten in je tuin van kerstlichtjes kunt voorzien. Als je lichtwerkjes aan de muur wilt hangen, is het wel handig als je al ophangpunten hebt. En denk ook aan snoerlengte en stopcontacten!

Kerstverlichting voor buiten

De meeste mensen in Nederland maken het nog niet zo bont als in Amerika, waar hele voorgevels veranderen in een zee van kerstlichtjes. Maar wat is er nu gezelliger dan een huis dat de kerstsfeer uitstraalt met lampjes voor buiten? Als je buiten lampjes ophangt, moeten deze natuurlijk waterdicht zijn en een lang snoer is ook handig. Voor kerstverlichting buiten zijn LED lampjes of lichtslangen een goed idee, omdat die niet warm worden en minder energie verbruiken. Je vindt ze in soorten en maten, zodat je jouw huis buiten ook gezellig kunt verlichten voor de kerst.

Kerstverlichting binnen

Voor mensen die nieuwe kerstverlichting ophangen, is de kerstboom natuurlijk het belangrijkste element. Minimaal 10 lampjes geeft het vertrouwde gevoel van flikkerende lichtjes in de kerstboom. Verder kun je zo creatief als je wil aan de slag om de rest van je huis te versieren met kerstlichtjes. LED lichtsnoeren zijn uitermate geschikt: omdat ze flexibel zijn en niet warm worden, kun je ze in allerlei soorten kerstversiering verwerken. Daarnaast zijn er talloze lampjes in de vorm van sneeuwpoppen, kerstmannen, en sneeuwvlokjes voor aan de muur of op een kastje.

drogisterij aanbieding bol

No Responses

  1. Pingback: LED verlichting in de badkamer na een verbouwing.
error: Inhoud is beschermd!