hovenier header
Nieuws

Op deze snelwegen gebeuren de meeste ongevallen in Nederland!

Als je op de snelweg rijdt dan is het belangrijk om de meest gevaarlijke plekken te vermijden. Een ongeluk op hoge snelheid kan namelijk grote gevolgen hebben voor jou en voor andere automobilisten die betrokken zijn bij het ongeluk. Gelukkig is er een analyse uitgevoerd naar de gevaarlijkste snelwegen met de meeste ongevallen voor automobilisten. Hierdoor is het mogelijk is om deze kruispunten te vermijden of om extra voorzichtig te zijn. Je kan namelijk kiezen om voorzichtiger te rijden en je snelheid te minderen. Er zijn een aantal plekken op de snelwegen in Nederland waar de meeste 112 meldingen zijn gedaan.

Nordvpn banner

De frequentie van ongevallen bij gevaarlijke snelwegen in Nederland

De gevaarlijkste plek op de snelweg is de Amsterdamse ringweg A10. Hier worden de meeste meldingen gedaan en vinden maar liefst 42 ongelukken per kilometer plaats! Daarna volgen de A20 en de A77.

Ondanks dat een autorit meestal goed zal verlopen, is het risico op een ongeluk bij deze genoemde snelwegen een stuk groter dan gemiddeld. Er zijn nog meer snelwegen te noemen, hetgeen je kan achterhalen door voldoende onderzoek te doen naar ongelukken op snelwegen. Het is belangrijk om een goede voorbereiding te treffen.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Op de site van Hardnieuws lees je over het laatste nieuws bij jou in de buurt.

Een goede voorbereiding bij het voorkomen van een ongeluk

Een goede voorbereiding is van essentieel belang bij het voorkomen van een ongeluk. Voordat je begint aan een rit is het misschien verstandig om voldoende onderzoek te doen naar de wegen waarover je gaat rijden.

Bestudeer de kaarten of doe voldoende onderzoek op het internet om kennis te achterhalen over de gevaarlijkste snelwegen in Nederland. In Nederland staat vaak per snelweg en per provincie aangegeven waar de meeste ongelukken plaatsvinden en waar je dus extra voorzichtig moet zijn tijdens het autorijden.

  • Fatsoenlijk rijden

    De belangrijkste manier om ongelukken te voorkomen heeft te maken met fatsoenlijk rijden. Houd je daarom altijd aan de verkeersregels die gelden. Door je te houden aan de snelheidslimiet en zonder risico’s te rijden kan je meestal een ongeluk voorkomen. Natuurlijk geldt altijd dat auto rijden zonder drugs en alcohol heel belangrijk is!

  • Geen drugs en alcohol op de weg

    De meeste ongelukken vinden plaats doordat automobilisten drugs of alcohol genuttigd hebben voorafgaand aan het rijden. Het is dus belangrijk om alleen auto te rijden als je geen alcohol en drugs in je bloed hebt. Daarnaast kan het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden ook leiden tot ongevallen in het verkeer. Daarom is het belangrijk om dit apparaat weg te leggen!

Lees ook: 4 Redenen om binnenkort over te stappen naar DAB+ Autoradio

zonnepanelen header
error: Inhoud is beschermd!