vloer laten leggen header
Tech

4 Redenen om binnenkort over te stappen naar DAB+ Radio

Iedereen heeft inmiddels wel gehoord van de term DAB radio. Toch zijn de voordelen van dab nog lang niet bij iedereen bekend. Hoog tijd om dat in deze blog eens uit te leggen aan de hand van 4 redenen om binnenkort over te stappen naar DAB radio.

Nordvpn banner

Aanbod op DAB radio wordt steeds groter

Het aantal radiozenders is de laatste jaren enorm gegroeid. Echter was (en is) het grootste deel van deze zenders niet te luisteren op de reguliere FM radio. Omdat een DAB radio een digitaal signaal heeft is het aanbod van zenders vele malen groter. De verwachting is dat dit alleen nog maar meer gaat worden.

De toekomst van de Ether is onbekend

Er gaat al enige tijd het gerucht dat het einde van FM in zicht is. Alhoewel er nog geen datum is geprikt zal dit in de komende jaren zomaar eens kunnen gaan gebeuren. Zonde als jij net een nieuwe FM radio hebt gekocht natuurlijk. Ook dit is wat ons betreft een goede reden om gelijk maar voor een DAB radio te kiezen.

Kwaliteit van DAB Radio is veel beter

Misschien is de allerbeste reden om over te stappen op DAB wel de kwaliteit. Deze is, ten opzichte van de FM radio, echt vele malen beter. Voortaan kun jij lekker radio luisteren zonder ruis op de lijn.

Bovendien hoef je je ook geen zorgen meer te maken om frequenties van stations die in het noorden van het land anders zijn dan in het zuiden van het land. DAB werkt namelijk op basis van kanalen welke in heel het land hetzelfde zijn. Tijdens een lange autorit kun je dus zonder zorgen je favoriete zender aanzetten.

Extra informatie

Heb jij een FM radio in de auto? Dan is de kans groot dat jij niet veel meer ziet dan de frequentie en de naam van de zender op de display van de radio. Bij een DAB radio is dat ook weer verbeterd.

In tegenstelling tot FM radio is het bij DAB namelijk mogelijk om andere data mee te sturen. Denk hierbij aan welk nummer er afgespeeld wordt, maar zeker ook file meldingen en in sommige gevallen zelfs tussenstanden van sportwedstrijden. Voor in de auto misschien niet helemaal nodig aangezien je op de weg moet letten, maar voor in de huiskamer kan dit zeker een leuk extraatje zijn!
Al met al genoeg redenen om te kiezen voor deze nieuwe technologie en nu over te stappen naar DAB+ radio!

hovenier header
error: Inhoud is beschermd!