woning isoleren header
Lifestyle

Ben jij al bekend met de opkomende trend in 2022?

In 2022 kwam een einde aan de coronaregels. Tegenwoordig kunnen mensen weer doen en laten wat ze zelf willen, zoals naar de horeca gaan bijvoorbeeld. Toch zijn sommige trends uit de coronatijd gebleven, zoals thuis uitgebreid experimenten met eten en drinken. Omdat de horeca een lange tijd dicht is geweest, hebben we weinig keus gehad als we thuis een lekkere cocktail wilden drinken. We moesten toch echt zelf aan de slag. Echter nu blijkt deze overgebleven trend van een cocktail thuis drinken nog steeds prima te smaken. Maar hoe pak je dat aan?

Nordvpn banner

Wat heb je nodig voor een cocktail?

Als je zelf thuis aan de slag gaat met het maken van cocktails, zijn een paar spullen echt essentieel. Als eerste heb je natuurlijk een shaker, zeefje, jigger en een mixglas nodig. Met deze benodigdheden kan je al vele cocktails maken.

Het enige wat je dan nog nodig hebt, is de drank natuurlijk. Hierin heb je veel keuze. Denk bijvoorbeeld eens aan Witte rum, gin, of Tennessee Whiskey. Dit laatste is ook heerlijk om bij de coffee te mixen. Naast alcoholische drank, heb je vaak ook frisdrank en likeur nodig. Een tip is bijvoorbeeld een mix van witte rum en Jägermeister.

Ready to drink cocktails!

Er bestaan ook de ready to drink cocktails. Misschien ben je er al bekend mee. Deze ready to drink cocktails zijn mixdrankjes die verpakt zitten in een blikje. Deze drankjes waren erg populair onder jongeren, maar zijn nu ook niet meer te missen onder de oudere doelgroepen.

Dit komt omdat mensen tijdens de lockdown geen lekkere cocktails meer in de horeca konden bestellen. Door deze drankjes in de supermarkt te kopen, konden mensen toch genieten van hun favoriete cocktail. En dat zelf in hun eigen huis.
Door de stijging in populariteit is ook de prijs van het drankje gestegen. Men verwacht dat de prijs tot 2031 met ongeveer 13,4% zal stijgen. Het drankje heeft meerdere voordelen, maar wat zijn deze voordelen dan precies?

Wat zijn de voordelen van de ready to drink cocktails?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn de ready to drink cocktails erg populair. Wat maakt nu eigenlijk dat de drankjes zo populair zijn.

Als eerste zorgen de drankjes voor gemak. Je hoeft geen tijd en moeite meer te steken in het maken van cocktails. Het enige wat je hoeft te doen is naar een supermarkt gaan en het drankje kant-en-klaar te kopen.

Daarnaast zijn de drankjes ook een stuk beter voor je lichaam. Zoals de meeste mensen wel weten is alcohol niet erg goed voor je lichaam. Af en toe een drankje is prima, maar wanneer je meerdere drankjes per dag neemt, zal je lichaam hier niet erg blij van worden. Het voordeel van ready to drink cocktails is dat je minder alcohol drinkt. Want je hoeft niet een hele fles drank met verschillende andere ingrediënten in huis te halen.

Alcoholvrije drank

Alcoholvrije drank bestaat al wat langer. Toch neemt de populariteit hiervan nog steeds toe. Bij deze drankjes kan je denken aan alcoholvrij bier, wijn of gin. Je hebt ook cocktails die geen alcohol bevatten, ze worden dan Mocktails genoemd. Wanneer je dus wel wilt genieten van je favoriete alcoholische drankje, kan je gewoon een alcoholvrije versie ervan nemen.

zonnepanelen header
error: Inhoud is beschermd!