hovenier header
Wonen

Schuur opruimen tips

Het huis opruimen vinden veel mensen in vergelijking met andere huishoudklussen vaak leuk om te doen. Je hoeft het maar een paar keer per jaar echt grondig te doen en dan lijkt je huis weer als nieuw. Dit in tegenstelling tot alle andere klusjes die steeds herhaald moeten worden maar een minder bevredigend resultaat opleveren, zoals ramen lappen en de afzuigkap schoonmaken. Maar bij het opruimen vergeet men vaak de schuur of garage. Toch kan het daar ook echt een puinhoop zijn en je kunt ook de schuur heel leuk opknappen. Heb je al zin in de schuur opruimen?

Nordvpn banner

Hoarding in schuur

Sommige mensen kunnen alsnog schrikken van het woord opruimen, of dat nu in het huis is of in de schuur. Als je heel erg veel oude en nutteloze spullen hebt, bang bent dat je je spullen teveel zult gaan missen, en misschien zelfs je weggegooide spullen terug uit het vuilnis wilt halen na het weggooien, kan het misschien nuttig zijn om online wat informatie op te zoeken over ‘hoarding’, een probleem dat je misschien wel kent van televisie. Dit is een probleem waar meer mensen last van hebben. Je kunt weggooien leren ook al heb je er moeite mee.

Schuur laten opruimen

Heb je last van hoarding of zie je gewoon ontzettend tegen deze klus van de schuur of garage opruimen op? Dan kun je hulp bij opruimen krijgen. Dat kan door een vriend(in) of familielid in te schakelen die er wel van houdt. Maar als niemand van jouw vriendengroep of familie van opruimen houdt kun je ook altijd nog een professional inschakelen. Die kan je helpen bij de troep afvoeren of je kunt de spullen verkopen op Marktplaats. Ben je niet zo goed in organiseren dan kan deze persoon helpen bij je schuur organiseren. Een opruimcoach heb je vanaf 50-75 euro per uur.

Inspiratie opruimen schuur

Wil je inspiratie opdoen voor hoe jouw schuur moet worden als deze opgeruimd is? Zoek dan eens naar wat foto’s via Google door gewoon op het woord schuur en “schuur binnenkant” te zoeken.
Wil je bijvoorbeeld al het gereedschap aan de wand hebben hangen, of berg je het liever op in een kast? Heb je een werkbank nodig of is dit overbodig? Wil je eenvoudige metalen rekken met plastic bakken voor je spullen of liever een wat luxere opbergkast met deuren van bijvoorbeeld metaal? Of misschien wil je houten planken om je tuindecoratie op te zetten. Er is veel mogelijk.

Schuur efficiënt inrichten

Maar hoe kun je jouw schuur nu handig inrichten? Bij Ikea kun je handige meubels en bakken kopen om al jouw spullen netjes in op te bergen. Heb je een kleine schuur, dan kun je op deze manier toch meer ruimte en open plekken creëren. Met de opbergsystemen kun je eindeloos variëren. Je hebt niet alleen de standaard open of dichte kasten, maar ook kasten die gedeeltelijk open of dicht zijn en kasten in verschillende hoogtes.
Het is belangrijk om je spullen onder te verdelen in verschillende categorieën en deze bij elkaar te houden. Zo raak je niks meer kwijt.

Schuur opgeruimd houden

Als je klaar bent met je schuur opruimen, dan geeft dit voldoening. Opeens heb je orde geschept in je schuur en hoef je er niet meer tegenop te zien om in de tuin te gaan werken, je band op te pompen, bezoek uit te nodigen om in de tuin te gaan zitten zodat je de tuinkussens moet pakken of te klussen. Dat geeft rust in je hoofd en waarschijnlijk zal je je dan beter voelen als je in je schuur moet komen. Let er wel op dat je de indeling aanhoudt. Dan hoef je niet zo snel opnieuw te beginnen.

zonnepanelen header
error: Inhoud is beschermd!