dakkapel header
Financieel

Shortlease occasion voor een particulier

Bij autolease denk je misschien dat dat alleen voor zakelijke klanten geldt, die nieuwe auto’s leasen voor een contract van een paar jaar. Niets is echter minder waar. Tegenwoordig kun je leasen in alle soorten en maten, privé net zo goed als zakelijk.
Er is een aantrekkelijke, flexibele nieuwe vorm van autorijden bijgekomen: shortlease. Occasion of nieuw, allebei kun je leasen voor korte of langere tijd. Wil je ook genieten van het rijden in een nieuwe of gebruikte auto met optimale flexibiliteit, lees dan snel verder over shortlease occasion auto’s.

algemeen banner bol.com

Occasion lease particulier zonder BKR

Als je kiest voor private lease, dan krijg je een BKR-registratie. Dat heeft voor jou, als particulier, misschien nadelige gevolgen: Als je een hypotheek wilt afsluiten, bijvoorbeeld, is er altijd sprake van een BKR-toetsing. Dat niet alleen. De meeste aanbieders van private lease zullen zelf ook een BKR-toetsing doen voor het afsluiten van het leasecontract. Er zijn aanbieders die een registratie bij het BKR omzeilen met een buitenlandse financiering. Maar je kunt ook kiezen om een gebruikte auto te leasen: de kans is dan groter dat er geen BKR-toetsing plaatsvindt.

Shortlease occasion iets voor jou? Lees hier meer over de mogelijkheden!

Private lease occasion of beter zakelijk

Als je als ZZP’er een auto wilt leasen, dan kun je kiezen: zakelijk, of privé. Zakelijke lease betekent bijna altijd bijtelling betalen. Voor veel ZZP’ers is dit een flinke extra last bovenop de autokosten, waar je alleen van profiteert als je heel veel privé rijdt. Een voordeel aan zakelijk leasen is dat je alle kosten aan je leaseauto kunt aftrekken van je winst als bedrijfskosten. Het grootste voordeel van zakelijke lease is dat je privé geen BKR-registratie krijgt. Is de BKR-registratie echter geen bezwaar en rijd je weinig privé (maar meer dan 500 km), dan is privé leasen een interessante optie.

Shortleasen, wat is dat nu weer?

Short lease is eigenlijk een tussenvorm tussen huren en leasen. Je huurt een auto voor minimaal 30 dagen, maar daarna is het contract flexibel en per dag opzegbaar. Wel kan het tarief dan veranderen. Short lease is een ideale oplossing voor mensen die relatief korte tijd (een maand of langer) een auto nodig hebben en daar flexibel in willen zijn. Ook hier kun je kiezen voor nieuw of gebruikt.
Een populaire optie voor een shortlease occasion is bijvoorbeeld een Volkswagen. Short lease kan rechtstreeks bij de dealer, maar ook bij verschillende leasemaatschappijen wordt het een populaire leasevorm.

dakkapel header

No Responses

  1. Pingback: 3 Tips om te besparen op je autokosten - Handige tips van Jacqueline
error: Inhoud is beschermd!