woning isoleren header
Financieel

3 Tips om te besparen op je autokosten

Autorijden is vaak al duur genoeg. Je hebt kosten aan de auto zelf, maar ook je verzekering en de brandstof zijn kostenposten waar je helaas niet onderuit kan. Echter is de auto voor velen onmisbaar omdat het het middel is om van A naar B te gaan. Toch hoeft autorijden niet zo veel te kosten en kan je besparen op je autokosten. Door verstandige keuzes te maken en in bepaalde gevallen goed op te letten kun je een mooi bedrag besparen. Ik licht graag drie tips toe die jou kunnen helpen om minder kosten te hebben aan je auto en het rijden in je auto.

Nordvpn banner

Zuinige rijstijl

Het aanpassen van je rijstijl kan er voor zorgen dat jij minder brandstof gebruikt en minder brandstof betekent automatisch minder kosten. Denk bijvoorbeeld aan de rijstijl die ook wel ‘het nieuwe rijden’ wordt genoemd. Als je doorschakelt naar de volgende versnelling als je op 2000 toeren zit, verbruikt je motor namelijk minder brandstof. Ook je auto laten uitrollen in plaats van abrupt remmen kan je brandstofverbruik verminderen. Een andere tip is je bandenspanning in de gaten houden. Een te lage bandenspanning zorgt ook voor een hoger brandstofverbruik.

Besparen op je autokosten door slim je tankstation uit te kiezen!

Hoewel het erg handig en verleidelijk is om te tanken bij het tankstation bij jou om de hoek, zit er tussen verschillende tankstations veel prijsverschil. Zo kan er tussen een bemand tankstation en een onbemand tankstation soms wel 15 tot 20 cent per liter verschil zitten. Dat betekent een verschil van een paar euro per tankbeurt en dus een fors bedrag per jaar. Kies dus een scherp geprijsd tankstation en wie weet pak je daar zomaar een besparing van € 50 op jaarbasis mee.

Controleer regelmatig je autoverzekering

Ook je autoverzekering is een kostenpost die je niet moet onderschatten. Een autoverzekering is in Nederland verplicht voor iedere auto. Er zijn verschillende dekkingen te kiezen voor jouw verzekeringen, maar dat betekent ook dat je dit regelmatig moet checken. Het kan namelijk zomaar zijn dat jij niet meer de juiste verzekering hebt. Als jij een auto van vier jaar oud bijvoorbeeld all-risk verzekerd, kan dat een paar jaar later zonde zijn, omdat de auto daar dan eigenlijk te oud voor is. Af en toe je autoverzekering vergelijken kan er voor zorgen dat jij tientallen euro’s per jaar op je verzekering kan besparen.

Lees ook mijn artikel hoe je op een slimme manier kunt besparen op je waterverbruik!

woning isoleren header

No Responses

  1. Pingback: Het licht in huis bedienen met mijn mobiele telefoon
  2. Pingback: Shortlease occasion voor een particulier: Flexibel en per dag opzegbaar!
  3. Pingback: Geld lenen met een uitkering. ▷ Is dit mogelijk of niet?
error: Inhoud is beschermd!