alarmsysteem header
Energie

Spouwmuurisolatie subsidie mogelijkheden

Sommige mensen maken de keuze voor spouwmuurisolatie, maar wat zijn de spouwmuurisolatie subsidie mogelijkheden voor 2017? In dit artikel vertel ik je meer over de isolatie subsidie. Er is namelijk een landelijke isolatie subsidie en soms zelfs ook een isolatie subsidie per provincie. Tevens zijn er verschillende isolatie subsidies per gemeente en er geldt bovendien ook een verlaagd BTW tarief op de arbeidskosten van spouwmuurisolatie. Want het BTW tarief is verlaagd naar 6%.

drogisterij aanbieding bol

Maar let op, want aan de regeling zijn ook voorwaarden verbonden. Er moeten bijvoorbeeld minimaal twee isolatiemaatregelen tegelijk worden gedaan. Je zou hierbij kunnen denken aan spouwmuurisolatie en bijvoorbeeld aan dubbelglas, of aan spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Als je gebruik maakt van de spouwmuurisolatie subsidie dan is de terugverdientijd nog minder dan drie tot vier jaar. Je kunt ook profiteren van de lage BTW tarieven. Want je kunt dit beschouwen als een soort subsidieregeling.
algemeen banner bol.com

Spouwmuurisolatie subsidie bekijken

Door de subsidie is de spouwmuurisolatie veel goedkoper geworden. Dit kan wel tot 30% goedkoper zijn dan het oorspronkelijke bedrag. De overheid is momenteel bezig om energiebesparende maatregelen te stimuleren voor de woningisolatie en daar hoort de spouwmuurisolatie ook bij. Je kunt hier aan mee doen tot het einde van 2018. Zorg daarom dat je nu gaat berekenen wat de mogelijkheden zijn en dat je weet wat je wilt isoleren. Vervolgens kun je de juiste stappen zetten om alles in gang te zetten. Kies een erkend bedrijf, zodat je zeker weet dat alles goed wordt geïsoleerd volgens de richtlijnen die gelden.

Voorwaarden spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende voorwaarden verbonden aan de subsidieregeling van spouwmuurisolatie. Deze zal ik hieronder noemen:

  • Het is belangrijk dat je gaat combineren en dus voor twee isolatie maatregelen kiest. Er kan bijvoorbeeld gedacht worden aan vloerisolatie en kruipruimte isolatie.
  • De werkzaamheden m.b.t. de spouwmuurisolatie dienen uitgevoerd te worden door een ervaren bedrijf.
  • Je moet een heel oppervlak laten isoleren.
  • Je moet zelf eigenaar zijn van de woning en er ook zelf in wonen.
  • Vraag altijd meerdere offertes aan, zodat je weet wat de kosten zijn en wat je kunt besparen dankzij de isolatie subsidie.

Vraag hier gratis offertes aan >>

Maak de keuze voor spouwmuurisolatie subsidie

Het is nu voordelig om voor de spouwmuurisolatie te kiezen, zeker omdat er subsidie voor is. Je kunt daardoor namelijk zelf ontdekken wat de besparingen zijn per jaar op de energiekosten. Ieder jaar kun je weer opnieuw meer geld besparen.

Er zijn dus verschillende mogelijkheden voor de spouwmuurisolatie subsidie. Informeer daarom ook altijd binnen je eigen provincie en binnen je eigen gemeente wat de subsidie opties zijn van dit moment. Hoe meer subsidie mogelijkheden er zijn voor spouwmuurisolatie, hoe goedkoper het dus kan zijn voor jou. De installateur uit jouw regio is vaak goed op de hoogte van de isolatiesubsidies.
Ervaar ook wat jouw voordelen zijn en kies nu voor spouwmuurisolatie, vraag meerdere offertes aan en doe er jouw voordeel mee.

nordvpn banner2
error: Inhoud is beschermd!