vloer isoleren header
Energie

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis

Het is nog steeds mogelijk om subsidie aan te vragen voor energiebesparende maatregelen. Je wilt vast meer weten over de subsidieregeling energiebesparing eigen huis! Daarom in dit artikel wat meer informatie.

algemeen banner bol.com

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis

Iedereen kan tot 20% subsidie krijgen als je dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, glasisolatie of vloerisolatie laat uitvoeren. Hierbij geldt wel de voorwaarde dat je minimaal twee nieuwe isolatiemaatregelen laat uitvoeren. Als je dat laat doen, dan kan je ook nog subsidie krijgen voor een paar andere maatregelen, waardoor je nog meer energie kunt besparen. Daarbij zou je kunnen denken aan een isolerende buitendeur, maar ook aan een douche met speciale warmte terugwinning.

Vraag hier gratis offertes aan >>

algemeen banner bol.com

Waarom subsidie voor de energiebesparing?

Door de subsidie wordt de woningisolatie een stuk voordeliger gemaakt. Voor een gemiddelde woning betaal je voor vloerisolatie en spouwmuurisolatie al snel 4.000 euro. De subsidie daarbij is ongeveer 800 euro dus dan betaal je nog 3.200 euro. Dit is een mooie besparing en de jaarlijkse besparing op je energierekening is ook al snel 800 euro.
Subsidieregeling energiebesparing eigen huis
Deze subsidie voor de energiebesparing is voor de meeste mensen het meest interessant als ze een ouder huis hebben dat gebouwd is voor 1992. Deze woningen zijn namelijk maar matig of niet voorzien van isolatie. Als je je woning nu energiezuinig of energieneutraal wilt maken dan is deze subsidie voor jou interessant. Er kan dan een bedrag vrij worden gemaakt en dan kun jij de energiebesparende werkzaamheden uit laten voeren.

Wat houdt de Subsidieregeling energiebesparing precies in?

Subsidieregeling energiebesparing voor in huis is een speciale landelijke regeling. De subsidie mag ook gecombineerd worden met meerdere subsidies, zoals van de gemeente of van de provincie. Er zijn wel een paar voorwaarden gebonden aan de subsidie, die hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • Zo moet je eigenaar zijn van de woning en je moet er zelf ook wonen. De woning mag dus niet verhuurd zijn.
  • Je maakt de keuze om twee of meer van de volgende maatregelen uit te voeren: spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloer- of bodemisolatie en het plaatsen van HR++ glas of triple glas.
  • Je laat je hele dak, gevel, vloer of glasoppervlakte isoleren. Als je maar een deel wil isoleren, dan geldt er wel een minimaal aantal vierkante meter dat je moet isoleren.
  • Het is belangrijk dat je gaat voor een goede isolatiewaarde. Dit is voor een dak, vloer en gevel (binnen of buiten) een Rd-waarde van minimaal 3,5; voor spouwmuur een Rd-waarde van minimaal 1,1. Voor HR++ glas een U-waarde van maximaal 1,2 en voor triple glas een U-waarde van maximaal 0,8. Let op, want de Rd-waarde en U-waarde geven de isolatiewaarde van materiaal aan.

Nog meer tips over de subsidieregeling energiebesparing

Wanneer je grote plannen hebt en je wilt je huis echt energiezuinig laten maken of zelfs energieneutraal maken. Je kunt dan de keuze maken om alle isolatiemaatregelen uit te laten voeren en dan kies je voor erg hoge isolatiewaarden. Dit kan je dan erg veel voordelen opleveren en ieder jaar heb je daar je voordeel mee om geld te besparen op je energierekening.

Aanvraag indienen Subsidieregeling energiebesparing

Online via RVO.nl kan er een aanvraag worden ingediend voor de Subsidieregeling energiebesparing. Je moet daarbij bijvoorbeeld invullen waar je de subsidie voor gaat aanvragen en je moet een verklaring insturen dat je de offerte hebt geaccepteerd. Je moet ook een formulier meesturen met gegevens van het bedrijf dat de maatregelen uit gaat voeren. Welke maatregelen dat zijn, om welk oppervlak het gaat en wat de isolatie is.

Voor meer informatie kun je de site altijd raadplegen en bekijken of je aan de voorwaarden voldoet om van de subsidieregeling gebruik te kunnen maken. In ieder geval kan er veel bespaard worden dankzij de Subsidieregeling energiebesparing, ieder jaar weer.

alarmsysteem header
error: Inhoud is beschermd!