alarmsysteem header
Wonen

Het verhuren van een koopwoning anno 2019


Steeds meer mensen kiezen voor het verhuren van een koopwoning. Hierdoor ontvangen ze maandelijks extra inkomen zonder dat ze veel moeite hoeven doen. Uiteraard moet je als verhuurder wel rekening houden met een aantal zaken. Zo moet je toestemming vragen aan een hypotheekverstrekker of je überhaupt mag verhuren en kunnen je verzekeringsvoorwaarden veranderen. Natuurlijk moet je ook een geschikte huurder vinden.

Nordvpn banner

Toestemming vragen aan hypotheekverstrekker voor verhuren van een koopwoning


In veel hypotheekvoorwaarden staat dat je niet zomaar je koopwoning mag verhuren. Je dient toestemming te vragen aan de hypotheekverstrekker. Vooral bij huurders die onder het normale huurrecht vallen, kan een geldverstrekker ervoor kiezen om het verhuren van een koopwoning te weigeren. Als je de woning tijdelijk verhuurd heb je vaak meer kans, dit komt door de leegstandswet. De leegstandswet is alleen geldig bij woningen die worden gerenoveerd, gesloopt of binnen korte tijd worden verkocht. Als jij al enige tijd een woning te koop hebt staan en jij al in een ander huis woont, en dus dubbele woonlasten hebt, is het in veel gevallen wel mogelijk om je koopwoning te verhuren.

Verzekeringsvoorwaarden veranderen


Ook kunnen de verzekeringsvoorwaarden veranderen bij het verhuren van een koopwoning. Zo kan de dekking aangepast worden voor de opstal- of aansprakelijkheidsverzekering. Neem daarom voordat je gaat verhuren contact op met je verzekeraar om te kijken wat er exact gaat veranderen als jij een huis gaat verhuren. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.
huis verhuren

Het vinden van een geschikte huurder


Je woning verhuren is niet iets wat je snel moet beslissen. Het vinden van een geschikte kandidaat is cruciaal. Je wil ten slotte met een veilig gevoel de woning achterlaten bij een huurder. Gelukkig zijn er online enkele websites die je hierbij kunnen helpen. Rooming.nl is een betrouwbaar platform waarmee je direct contact hebt met huurders.
Voordeel is dat je ook zelf potentiële huurders kan benaderen waarvan jij denkt dat ze een goede match zijn. Hierdoor wordt het verhuren van een woning een stuk eenvoudiger.

Een koopwoning verhuren anno 2019 gaat dus niet zomaar. Allereerst moet er toestemming worden gevraagd aan de hypotheekverstrekker, kunnen de verzekeringsvoorwaarden veranderen en moet je niet de eerste de beste huurder kiezen. Bovendien zal je je moeten verdiepen in de rechten van de huurder. Zo kan je niet zomaar een huurder op straat zetten wanneer er sprake is van een huurachterstand of wanneer de huurder zich misdraagt. Alleen een rechter kan het contract dan vroegtijdig ontbinden.

vloer laten leggen header
error: Inhoud is beschermd!