dakkapel header
Energie

Verschillen tussen RGBW en RGBWW ledverlichting

Wil jij graag ledstrips aanschaffen voor een gezellige sfeer in huis? Dan is het wellicht wel handig om te weten wat het verschil is tussen RGBW ledstrips en RGBWW ledstrips. In dit artikel lees je alles over deze twee soorten RGBW en RGBWW ledverlichting en voor welke je moet gaan!

algemeen banner bol.com

Het verschil tussen RGBW en RGBWW ledverlichting!

Je bent zeker niet de enige die zich afvraagt wat nou precies het verschil is tussen RGBW en RGBWW ledverlichting. Er is namelijk nogal veel onduidelijk over dit onderwerp. Het is dan ook goed om te weten wat het echte verschil is tussen deze twee termen. Vooral in de wereld van led verlichting zal je ze vaak tegen komen.

Het begon allemaal met RGB

Je hebt vast wel een gehoord van de afkorting RGB. Het staat namelijk voor Rood, Groen en Blauw. Als je een ledstrip hebt met RGB dan kan je allerlei verschillende kleuren maken zoals paars, oranje, geel en koel blauw. De kleur wit kan natuurlijk ook gevormd worden dankzij dit trio.

Deze kleur wit zal echter nooit de precieze kleur wit zijn van een led strip. Wil je weten welk type ledstrips er tegenwoordig allemaal verkrijgbaar zijn? Kijk eens in de webshop van LedstripXL voor een uitgebreid assortiment.

RGBW maar dan met echt wit!

Daarom heb je tegenwoordig ook RGBW led verlichting. Die maakt het namelijk mogelijk om naast al die kleuren van RGB ook een kleur van warm wit te creëren. Die ene kleur wit die we gewend zijn van led licht. Zo zijn de RGBW ledstrips nog veelzijdiger en natuurlijk beter.

Mooi warm wit is natuurlijk heel sfeervol. Er ontbreekt echter nogal wel iets. Het koude witte licht is namelijk erg praktisch om te hebben voor als je feller licht nodig hebt. Dus wanneer jij op zoek bent naar ledstrips die warm én koud wit licht kunnen produceren, dan moet je gaan voor de RGBWW led verlichting!

RGBWW led verlichting is alles in 1

De afkorting van RGBWW staat dus voor de multicolor, rood, groen en blauw, én voor twee keer wit. Je hebt dan een strip die zowel warm als koud wit licht kan produceren. Dit wordt ook wel instelbaar wit of Dual White genoemd. Voor extra gemak kan je deze ledstrips kopen met een afstandsbediening erbij. Zo kan jij van een afstand bepalen welke kleur er op de ledstrips komt. Er is vaak ook nog de mogelijkheid om dit te doen via een simpele app op je telefoon. Ondanks de verschillen tussen RGBW en RGBWW ledverlichting zijn ze beide met een app te bedienen.

Lees ook: Tips voor ledverlichting voor in de badkamer na een verbouwing!

zonnepanelen header
error: Inhoud is beschermd!