vloer laten leggen header
Tech

Waar kan je een actuele WhatsApp storing zien?

Er is niets frustrerender dan een actuele WhatsApp storing. Immers is er geen app die we meer gebruiken dan WhatsApp. Waar we vroeger nog voor een paar cent sms’jes naar elkaar stuurden, sturen we tegenwoordig eenvoudig en snel een berichtje naar elkaar via deze messaging service. Chatten via de smartphone is nog nooit zo gemakkelijk geweest. WhatsApp is een onderdeel van Facebook. Een groot team werkt 24/7 om de boel runnende te houden. Echter kan een actuele WhatsApp storing altijd gebeuren waardoor een bericht niet aankomt of een afbeelding niet wordt verzonden.

algemeen banner bol.com

Waar kun je een actuele WhatsApp storing zien?

Omdat WhatsApp inmiddels zo’n groot onderdeel van ons sociale leven is geworden, is een storing van deze service behoorlijk frustrerend. Echter is niet altijd meteen duidelijk of er sprake is van een actuele WhatsApp storing. Immers kun je ook problemen ondervinden aan je eigen telefoon. Als je op de hoogte wilt zijn van of er sprake is van een actuele WhatsApp storing, kun je dat op de volgende manieren uitvinden.

Om te controleren of er sprake is van een actuele WhatsApp storing, heb je een aantal mogelijkheden. Ten eerste kun je de social media kanalen van de app bekijken. Vooral via moederbedrijf Facebook of Twitter zul je snel er achter komen of er een storing is. Daarnaast zijn er websites zoals allestoringen.nl en whatsapp-storing.nl waarop je altijd kunt zien of er sprake is van een actuele Whatsapp storing. Je kunt ook zien of lokaal, landelijk of wereldwijd de diensten van het bedrijf er uit liggen. Wanneer er een storing is, zul je gebruik moeten maken van alternatieven zoals bijvoorbeeld Facebook Messenger.

Waardoor ontstaan storingen bij WhatsApp?

Veelal liggen dezelfde oorzaken ten grondslag aan een storing bij WhatsApp. Daarom hebben gebruikers vaak last van dezelfde soort verstoringen. De meest genoemde verstoring is dat er geen verbinding kan worden gemaakt met de app. Ook vertraging bij het versturen van berichten of afbeeldingen komt geregeld voor. Tot slot kan er sprake zijn van een algehele storing, waarbij helemaal niets werkt.

Geen storing maar persoonlijke problemen met WhatsApp

Andere problemen kunnen zich voordoen, welke niet te maken hebben met een actuele WhatsApp storing. Als de app niet eens geïnstalleerd kan worden, dien je te checken of je smartphone Android versie 2.3.3. of hoger heeft. Als je geen activatiecode ontvangt, moet je controleren of je telefoonnummer wel goed is ingevoerd. Wanneer er geen foto’s of video’s gedownload kunnen worden, kun je checken of in de instellingen aangegeven staat dat dit tegengehouden moet worden. Daarnaast wordt aangeraden om back-ups te maken van je gesprekken, zodat je ze niet per ongeluk verliest.

Nordvpn banner
error: Inhoud is beschermd!