dakkapel header
Werk

Waarom een marketing bureau inschakelen?

Tegenwoordig doen we heel veel online. We winkelen online, kijken tv wanneer en waar het ons uit komt. Noodgedwongen werken we thuis en gaan we vanuit huis ‘naar school’. In al die uren die we op het web doorbrengen krijgen we veel reclame te zien. Reclame die je onbewust opslaat. En dat is toch precies wat jij wil als je een eigen bedrijf hebt? Dat mensen je merk voorbij zien komen en onthouden? Een marketing bureau inschakelen kan ervoor zorgen dat jouw merk veel groter en bekender wordt.

algemeen banner bol.com

Wat is marketing?

Marketing betekent letterlijk: het verkrijgen van de markt. Als jij een bedrijf of merk hebt, wil je een bepaalde markt aanboren. Jouw doel is dat mensen je zien, onthouden, van je diensten gebruik maken, of kopen wat je te bieden hebt. Hiervoor is het nodig dat de juiste mensen jouw campagnes voorbij zien komen. Een marketing bureau, neem Blue Dragon, doet marktonderzoek op de markt waarvan jij denkt dat hij aansluit bij je bedrijf of merk.

Je kunt zo’n bureau inschakelen om te kijken of er kansen zijn op de markt die jij voor ogen hebt. Maar ook om campagnes uit te voeren en bij die campagnes wordt online marketing steeds belangrijker. Veel (potentiële) klanten zijn te vinden op internet. Toch is het belangrijk om de offline campagnes niet te vergeten. Mensen rijden immers nog steeds langs bushokjes en billboards en lezen nog steeds de krant.

Redenen waarom je beter een marketing bureau kan inschakelen!

Heb jij een klein bedrijf wat je op de markt wil zetten? Of juist een groot bedrijf met een eigen marketingafdeling? Om een marketing bureau in te schakelen maakt het niet uit wat voor bedrijf je hebt. Zelfs met een eigen afdeling gericht op marketing kan een extern bureau je helpen. Waarom? Hierom:

 • Frisse kijk

  Zelf staar je je misschien blind op een bepaalde invalshoek. Een marketingbureau heeft een frisse kijk op je bedrijf en op je merk. Ze kunnen juist met een andere insteek komen, je kunt samen sparren en op nieuwe ideeën komen. Ook als je een eigen marketingafdeling of -medewerker hebt. Misschien zijn zij al druk met een bepaalde campagne en komt er een extra campagne bij? Of lopen jullie ergens vast.

 • Alle specialismen

  Een marketingbureau heeft meerdere medewerkers met allerlei specialismen. Alle vaardigheden en technieken komen samen waardoor de mooiste doelen behaald kunnen worden.

 • Kennis van de markt

  Doordat marketingbureau’s met allerlei bedrijven werken, weten ze precies welke methode effectief is voor welk soort bedrijf.

 • Je bedrijf zal groeien

  Door bijvoorbeeld meer verkeer op je website of meer volgers op sociale media.

Hoe kies je het juiste marketingbureau?

Je draagt jouw “kindje” niet zomaar over aan het eerste marketingbureau dat je tegen komt. Een aantal dingen zijn erg belangrijk bij het kiezen van het juiste marketingbureau. Iedereen kan op internet zoeken naar bureaus in je omgeving. Iedereen kan een contactformulier invullen en uitleggen waar hij naar op zoek is. Maar na de eerste contacten leggen en gesprekken voeren komt het belangrijkste;

 • Voel je een band? Is er een klik?
  Dat is op het gebied van marketing erg belangrijk. Het marketingbureau dat je kiest moet voelen waar jij naar op zoek bent, aansluiten bij je wensen. Als jullie totaal de andere kant op denken gaat het niet werken.
 • Wat zijn de resultaten van andere campagnes die ze gemaakt hebben?
  Natuurlijk zijn in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst. Maar heeft het bureau naar keuze al veel succes behaald? Hebben ze dingen gemaakt waar jij warm voor loopt? Dat geeft toch vertrouwen.
 • Wordt er moeite voor je gedaan? Of ben jij steeds diegene die overal achteraan moet lopen?

Kan jouw bedrijf of merk wel een (online) boost gebruiken. Denk er dan toch eens over na. Een marketing bureau inschakelen kan echt verschil maken. Door alles zelf te willen doen ben je niet altijd beter af.

Nordvpn banner
error: Inhoud is beschermd!