alarmsysteem header
Tech Wonen

Waarom steeds meer mensen overstappen van internetprovider!

Overstappen. Vaak klinkt het als een hoop gedoe waar je helemaal geen zin in hebt. Overstappen van energiemaatschappij, van zorgverzekering, van internetprovider. Internetprovider? Dat hoor je niet zo vaak. Je krijgt waarschijnlijk vaak genoeg verkopers aan de deur die je willen overhalen om over te gaan op een andere energieleverancier. En zeker in deze periode van het jaar word je doodgegooid met informatie over de nieuwe zorgverzekeringen. Maar waarom zou je overstappen van internetprovider? Ik vertel het je.

algemeen banner bol.com

Waarom zou je overstappen van internetprovider?

Vaak zit je al jaren bij dezelfde internetprovider. Je hebt het internet abonnement nu eenmaal afgesloten, alles is aangesloten en het werkt. Maar misschien mopper je (onbewust) best vaak over het trage internet thuis, en heb je simpelweg geen zin om er iets mee te doen omdat het je veel te veel gedoe lijkt. Dan zou ik vooral verder lezen, want tegenwoordig is overstappen vaak helemaal geen gedoe meer!

Je kunt op internet heel gemakkelijk alle providers vergelijken, simpelweg door je postcode en huisnummer in te voeren. Op deze manier wordt gekeken welke internetproviders er allemaal in jouw omgeving hun diensten aanbieden. Vervolgens kan je aanvinken wat je nodig hebt; een pakket met tv, internet en bellen? Of wat losse onderdelen. Wil je glasvezel? En hoeveel zenders op de tv? Zo komt er vanzelf de meest geschikte provider voor jou uitrollen.

Wat zijn de meest genoemde redenen om over te stappen van provider?

  • Ontevredenheid: Dit is natuurlijk de meest logische reden om over te stappen. Je tv stoort vaak, of het opnemen werkt niet. Je internet is traag of valt vaak uit. Allemaal redenen om te kijken of het gras misschien toch groener is aan de overkant.
  • Vernieuwde behoeftes: Misschien sloot je je abonnement jaren geleden af. Toen je bijvoorbeeld samen ging wonen. En is je gezin nu wel uitgebreid. Zijn er in plaats van 1 tv en een tablet ineens 4 mobiele telefoons, 3 televisies en meerdere computers aangesloten op je internetverbinding. Dan is het niet gek om eens te kijken naar een nieuw abonnement of een andere provider.
  • Glasvezel: Zo langzamerhand is op de meeste plaatsen in ons land het glasvezelnetwerk aangelegd. Ook dit kan een reden zijn om over te stappen.
  • Verhuizing: Een verhuizing is vaak het moment waarop je alles moet veranderen, en als je dan toch bezig bent kan je misschien wel net zo goed overstappen.
  • De prijs: Misschien voor de meeste overstappers wel de belangrijkste reden, want het is maandelijks toch een behoorlijk bedrag dat je aftikt. Helemaal niet erg om te kijken of dat niet ergens anders voordeliger kan. Je wilt geen dief van je eigen portemonnee zijn toch?

hoe overstappen internetprovider regelen

Hoe kan je het overstappen van internetprovider het beste regelen?

Verdiep je eerst eens in je huidige abonnement. Wat is de looptijd van het abonnement dat je ooit hebt afgesloten? Vaak is de looptijd 1 of 2 jaar, na die periode kun je maandelijks opzeggen en maakt het dus niet uit wanneer je dit doet.

Op internet kan je gemakkelijk een vergelijking maken tussen alle providers, en vaak zit hier ook een overstapservice bij. De grote providers in ons land werken zelfs samen om klanten gemakkelijker te laten overstappen. Meestal is het gewoon een kwestie van je nieuwe abonnement uitkiezen en aanvragen, en dan zorgt je nieuwe provider ervoor dat je oude provider op de hoogte wordt gesteld. Zo hoef je geen dag zonder internet te zitten!

Het kan dus best de moeite waard zijn om je eens te verdiepen in de andere aanbieder op het gebied van internet. Soms loont het echt om de sprong te wagen om te gaan overstappen van internetprovider.

vloer laten leggen header
error: Inhoud is beschermd!