zonnepanelen header
Opvoeding

Wat is een leuk pretpark voor peuters?

Een dagje met het gezin op pad is altijd leuk. Maar met peuters kan het ook lastig zijn. Wat vinden ze leuk? Zijn ze er niet te klein voor, vinden ze het niet eng? In deze blog lees je een aantal tips voor leuke dagjes pretpark met een peuter en zet ik 5 populaire parken voor je op een rijtje.

algemeen banner bol.com

Wat is een leuk pretpark voor peuters?

Wat belangrijk is aan een pretpark voor peuters zijn de attracties. Veel pretparken hebben grote attracties waar je een minimale lengte voor moet hebben. Dit kan voor een peuter veel teleurstellingen opleveren. Ook kosten ‘grote’ pretparken vaak best veel qua entree, en als je kleintje dan bijna nergens in mag is dat natuurlijk best jammer.

Welke attracties zijn het leukst voor peuters?

Dat ligt erg aan het karakter van je kind. Sommige peuters zijn nergens bang voor, stappen overal op af. Anderen zijn wat voorzichtiger, kijken eerst de kat uit de boom. Mijn eigen peuter heeft momenteel een grote mond, wil alles zien en doen. Maar als puntje bij paaltje komt vind ze het “beetje eng, bang voor, ik wil uit!” Die hoef ik dus echt niet in grote attracties te zetten op dit moment. Vorig jaar oktober waren we in de Efteling, toen was ze net twee en vond ze alles geweldig. In de draaiende theekopjes en de bootjes, als ze lang genoeg was geweest voor een achtbaan had ze daar ook in gezeten. Wat een verschil met nu!

Is een speeltuin niet veel leuker voor een peuter?

Dat zou je in eerste instantie wel zeggen. Speeltuinen zijn rustiger, minder massaal, minder indrukwekkend. En je kind kan zelf spelen, en mag overal in/op. Niets is minder waar. Tegenwoordig zijn er gelukkig heel veel kinderparken. Attractieparken speciaal gericht op jongere kinderen, zodat je een leuk uitje hebt en zelfs je baby mee kunt nemen.

De 5 leukste pretparken voor peuters.

Ik heb de beste attractieparken in Nederland en België op een rijtje gezet.

Toverland in Sevenum

Hier kun je terecht met de allerkleinsten, niet alleen als ze zon schijnt maar ook als het regent. Er zijn klimtoestellen, zweefmolens, ronddraaiende theekopjes. In verschillende thema’s als ‘Land van Toos’, ‘Wunderwald’ en ‘Magische Vallei’ is van alles te beleven. Van indoor attracties tot een waterschipschommel. Ook wordt er iedere dag een Tovershow gegeven!

  • Entree volwassenen en kinderen >120cm: €33,-
  • Kinderen 90-120cm: €23,50
  • Parkeren: €10,-

Julianatoren in Apeldoorn

Dit park is zo ongeveer gemaakt voor peuters. Speciaal gericht op kinderen van 2 tot 10 jaar. Er zijn ruim 60 attracties. Ga een ritje maken langs dino’s, op safari in een jeep, speeltuinen, meedansen met Jul en Julia.

  • Bezoekers vanaf 2 jaar: €25,00
  • Kinderen 0-1 jaar
  • Parkeren is gratis!

Plaswijckpark in Rotterdam

Een echt familiepretpark dat uit drie sub pretparken bestaat. In “Speelwijck” vind je heel veel speeltuinen, zoals een verkeerstuin, een havenspeeltuin en een gewone speeltuin. Verschillende dieren vind je in “Dierenwijck,” zoals neusberen en soorten verschillende apen. Als laatst heb je nog “Wandelwijck,” een mooi park waar je heerlijk kunt picknicken. Binnen is ook genoeg te beleven, 1600m2 speelplezier.

  • Vanaf 2 jaar: €12,95
  • Parkeren: gratis

Plopsa de Panne, Plopsa Aqua en Plopsa Coo (BE)

Plopsa is een themapark van Studio 100. De Panne heeft leuke attracties voor de allerkleinsten en je kunt er diverse bekende figuren ontmoeten. Vlakbij ligt Plopsa Aqua, helemaal in Wicky de Viking stijl. Als laatst heb je nog Plopsa Coo, dit park is kleinschaliger dan de andere twee, maar daarmee dus juist ideaal voor de allerkleinsten.

  • Voor prijzen kun je het best op de website kijken, er zijn veel combideals en wisselende tarieven.

Zoveel leuke pretparken voor peuters

Dit was nog maar een tipje van de sluier. In elke hoek van het land is wel een leuk park te vinden om met een peuter naartoe te gaan. Dus ben je op zoek naar een leuk dagje uit voor het hele gezin? Er is genoeg te vinden, veel plezier!

woning isoleren header
error: Inhoud is beschermd!