zonnepanelen header
Wonen

Wat kost een goede stofzuiger?

Voor kwaliteit betaal je meestal extra. Dat zie je ook terug bij grote huishoudelijke apparaten zoals een stofzuiger. Stofzuigers heb je al voor honderd euro, maar ook voor honderden euro’s. Het verschil is dusdanig groot, dat je je misschien afvraagt wat kost een echte goede stofzuiger? Hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt? In dit artikel geef ik enkele tips.

Nordvpn banner

Wat kost een goede stofzuiger? Enkele tips!

 • 1. Lees de online reviews

  Er zijn online heel veel reviews en zelfs top 5 stofzuigers testjes te vinden. Dat is natuurlijk ontzettend handig, want zo leer je meer over de verschillende soorten stofzuigers van dat moment.

  Bovendien zie je zo ook wat de gemiddelde prijsklasse is. Over het algemeen kost een kwalitatieve stofzuiger tussen de 150 en 200 euro. Er zijn natuurlijk wel goede goedkopere modellen te koop, maar uiteindelijk zullen de stofzuigers met meer vermogen en een langere levensduur toch wel wat duurder zijn.

  Wat een goede stofzuiger is, hangt met name af van jouw persoonlijke voorkeur. Dit ligt natuurlijk ook aan het huis waar je woont. Een huis met gladde vloeren is gemakkelijker te reinigen dan eentje met ruwe oppervlaktes bijvoorbeeld. In dat geval speelt vermogen van de stofzuiger een veel belangrijkere rol!

  Zet daarom allereerst voor jezelf op een rijtje welke eigenschappen extra belangrijk zijn. Vervolgens kan je onderzoeken hoe goed de stofzuigers in kwestie scoren op jouw eigenschappen. Zo vind je al snel de stofzuiger die aan jouw wensen voldoet en ook eentje die past binnen jouw budget.

 • 2. Houd de aanbiedingen in de gaten!

  Het fijne van stofzuigers is dat er telkens weer nieuwe modellen worden ontwikkeld. Dat betekent niet dat oude niet goed genoeg zijn. Maar wel dat deze vaak voor een lagere prijs worden verkocht. Beschouw het als de winterkleding in de winkels die in het voorjaar voor een lagere prijs in de aanbieding gaat. Niet omdat ze kwalitatief niet goed zijn, maar omdat ze ruimte moeten maken voor de nieuwere modellen.

  Zo gaat het ook bij stofzuigers. Hier kan je echt je voordeel mee doen. Houd daarom de aanbiedingen goed in de gaten. Zo betaal je nooit te veel en kan je relatief voordelig aan een nieuwe, kwalitatieve goede stofzuiger komen.

 • 3. Vergelijken

  Weet je welke stofzuiger jouw voorkeur heeft? En betaal je liever niet te veel? Dan is het een goed idee om het aanbod onderling te vergelijken. Winkels willen regelmatig met elkaar concurreren. Zo kan je eenvoudig tientallen euro’s besparen op dezelfde stofzuiger. Zonde om daar geen gebruik van te maken.

  Er zijn ook winkels met een laagste prijs garantie. Je zou in dat geval stiekem nog even verder kunnen vergelijken. Als de prijs elders lager is, kan je bij de winkel met de laagste prijs garantie rekenen op een nog sterkere prijsdaling. Elke euro is weer mooi meegenomen.

Tip: Houd wel een realistisch budget in gedachten. Een goede stofzuiger kost echt al snel tussen de 150 en 200 euro! Lees hier meer tips over stofzuigers.

dakkapel header
error: Inhoud is beschermd!