hovenier header
Wonen

Wat is een goede stofzuiger?

Een stofzuiger is in ieder huis nodig en je kan voor de keuze komen te staan: Wat is een goede stofzuiger? Een stofzuiger zorgt ervoor dat je de vloer schoon kunt houden en je geen last hebt van viezigheid. Maar welke stofzuiger moet je kiezen? Er zijn verschillende soorten en ik zal ze in dit artikel allemaal toelichten.

algemeen banner bol.com

Wat is een goede stofzuiger?

 • Stofzuiger met zak

  Een stofzuiger met zak is meestal een stofzuiger in de vorm van een sledemodel. In enkele gevallen is deze ook als ketelmodel uitgevoerd. Als de stofzuiger vuil en stof heeft opgezogen, wordt dit opgevangen in een stofzak. Het grootste voordeel van deze stofzuiger is dat de stofzak eenvoudig te vervangen is.

 • Stofzuiger zonder zak

  Een stofzuiger zonder zak is, zoals de naam al verraadt, een stofzuiger zonder zak. Dit soort stofzuiger werkt zonder stofzakken. Het vuil en de stof die opgezogen wordt door de stofzuiger, belandt in een stofreservoir. Het grootste voordeel van dit soort stofzuiger is dat je het stofreservoir eenvoudig kunt plaatsen en snel kan legen. Het fijne hiervan is dat je nooit nieuwe stofzakken hoeft te kopen in de winkel.

 • Steelstofzuiger

  Een steelstofzuiger werkt meestal op een accu. Deze accu kan opgeladen worden, waardoor deze makkelijk en flexibel in gebruik is. Een steelstofzuiger is in het algemeen een compacte stofzuiger, die makkelijk op te bergen is.

  Dit soort stofzuiger is uitstekend geschikt voor de kleinere oppervlaktes. Een aantal modellen hebben een kruimelzuiger die los in de steelstofzuiger verwerkt is. Deze kan dan losgekoppeld worden, zodat die nog makkelijker te gebruiken is.

 • alleszuiger stofzuiger

 • Kruimelzuiger

  Een kruimelzuiger is een compacte stofzuiger, die meestal op een accu werkt. Dit soort stofzuigers zijn draadloos, waardoor ze zeer geschikt zijn om kleine stoffen en vuil op te zuigen. Deze is niet bedoelt voor de grotere klussen, zoals hele vloeren. De kruimelzuiger kan makkelijk opgeborgen worden en is zeer gebruiksvriendelijk.

 • Robotstofzuiger

  De robotstofzuiger is een technologische stofzuiger, die automatisch zelf te werk gaat. Hierbij hoeft je enkel de stofzuiger aan te zetten en de stofzuiger gaat aan het werk. Ideaal als je niet genoeg tijd hebt om stof te zuigen. Dit soort stofzuiger werkt met sensoren en navigatiemethodes.

  Wordt ook vaak gebruikt door mensen die totaal niet van schoonmaken houden en liever geen tijd besteden aan het stofzuigen. Ook is het een passende oplossing voor mensen die slecht ter been zijn of niet goed meer kunnen stofzuigen. Er zijn verschillende soorten robot stofzuigers verkrijgbaar, de beste robotstofzuiger vindt u hier.

 • Alleszuiger

  De alleszuiger is, zoals de naam al zegt, geschikt voor het opzuigen van alles. Hieronder valt niet alleen stof, maar ook vloeistof. Deze wordt vaak gebruikt op werkplekken of in de bouw. Deze stofzuiger is ook erg geschikt voor het grotere vuil en niet alleen de kleine vuiltjes.

Wat is een goede stofzuiger voor mij?

Iedere stofzuiger heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het is aan jou welke voordelen en eigenschappen jij het meest op prijs stelt en daarom kan er niet zomaar gesproken worden over een goede stofzuiger. Wel wordt een stofzuiger met zak over het algemeen het meest verkocht. Bedenk goed voor jezelf wat jij belangrijk vindt, wat een stofzuiger kost en bepaal aan de hand daarvan wat voor jou een goede stofzuiger is.

zonnepanelen header
error: Inhoud is beschermd!