vloerverwarming header
Lifestyle

Wat te doen tegen tandenknarsen?

Tandenknarsen is een probleem dat bij veel mensen voorkomt. Het is ook daadwerkelijk een probleem, want het kan schade veroorzaken aan jouw tanden. Het is goed om te weten wat het is, wat dit voor gevolgen heeft en wat je eraan kunt doen om er vanaf te komen. Op die manier kan je snel de juiste stappen nemen. Dat kan bijvoorbeeld botox tegen tandenknarsen zijn, maar er is meer wat je kan doen, want het probleem is zeker goed aan te pakken.

drogisterij aanbieding bol

Wat is tandenknarsen?

Tandenknarsen is eigenlijk het in de nacht over elkaar schuiven van het boven- en ondergebit. Dit kan veel last veroorzaken. Het is vooral vervelend omdat je het vaak onbewust doet. Hoe langer dit doorgaat, hoe groter de beschadigingen aan het gebit zijn.

Vaak is het zo dat je ook zelf na enige tijd gaat merken dat jouw gebit van mindere kwaliteit wordt. Al brengt het ook andere klachten met zich mee en dit kan dus een groot probleem gaan vormen.

Andere soorten lichamelijke problemen

Dat tandenknarsen het gebit beschadigt, dat mag duidelijk zijn. Het glazuur van de tanden gaat kapot, waardoor het gebit sneller kapot gaat.

Daarnaast kan het knarsen ook voor allerlei andere lichamelijke klachten zorgen. Zo kan er pijn in de kaak ontstaan. Ook is het zo dat pijn in de schouders, de nek of het hoofd een gevolg kunnen zijn van tandenknarsen. Dit maakt het dus belangrijk dat er wat aan gedaan wordt om ervoor te zorgen dat je stopt met tandenknarsen. Dit geeft veel meer rust en is beter voor het lichaam als geheel.

Mogelijke oplossingen tegen tandenknarsen

Er zijn meerdere mogelijke oplossingen tegen tandenknarsen. Zo hebben veel mensen profijt van een bitje, daardoor kunnen de tanden niet meer beschadigd raken. Al is het wel zo dat het knarsen zelf blijft. Dit is dus alleen symptoombestrijding en geen echte oplossing voor het probleem. Het bitje kan bovendien kapot gaan door het bijten.

Daarom is het ook goed om naar de dieper liggende oorzaken te kijken, denk bijvoorbeeld aan stress. Het is dan ook beter om te werken aan een blijvende oplossing tegen tandenknarsen.

Botox tegen tandenknarsen

Zoals gezegd is ook botox een optie als het om een oplossing tegen tandenknarsen gaat. Het is namelijk zo dat met dit middel de zenuwoverdracht van de spier naar de hersenen tijdelijk kan worden stilgelegd. Zo kan je het knarsen tegengaan of sterk verminderen. Dat is ook de reden dat deze behandeling zo populair is.

Het is een goede manier om ervoor te zorgen dat het gebit en de spieren een betere bescherming krijgen. Daarom is het zeker de moeite waard om botox te overwegen als oplossing tegen tandenknarsen. Bij Betan Clinics kan je vrijblijvend een afspraak inplannen voor persoonlijk advies op maat.

Nordvpn banner
error: Inhoud is beschermd!