hovenier header
Tech

Webhosting kiezen: waar op letten?

Tegenwoordig willen steeds meer mensen een eigen website en hebben hier dan ook verschillende redenen voor. En wanneer je dan een website draaiende wilt houden, heb je ook een webhosting nodig. Waar let je dan op als het om webhosting kiezen gaat?

drogisterij aanbieding bol

Waar let je op als je managed Wordpress gaat kiezen?

Wanneer je op zoek bent naar managed wordpress dan ben je op zoek naar een pakket, maar ook naar een partner die geschikt en betrouwbaar is. Het bedrijf wat je kiest, neemt een groot deel van het onderhoud, de beveiliging en de optimalisatie van de wordpress website voor zijn rekening.

Natuurlijk zijn er nog meer onderdelen waar je op let als je managed wordpress gaat kiezen. De volgende onderdelen zijn ook goed om op te letten:

 1. Beheer van de website

  Het managed heeft niet bij ieder bedrijf dezelfde betekenis. Iedereen heeft zo zijn eigen mening over het uitvoeren van het beheer. Het is wel zo dat je er vanuit mag gaan dat ze meer doen dan de standaard shared hosting.

  Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit een aantal pakketten zoals: Website, shared one en startup. Allen hebben ze hun eigen inhoud en aanpak per pakket.

 2. Installatie en/of verhuizing wordpress

  Een hostingbedrijf biedt vaak aan om te helpen met de installatie van een website of de verhuizing vanaf de oude webhoster. Dit doen ze dan zodat jouw bedrijf de klanten goed online kan ontvangen. Het kan zijn dat het ene bedrijf een plugin gebruikt voor de verhuizing, weer een ander neemt de volledige verhuizing voor zijn eigen rekening.

  Een verhuis plugin werkt heel erg goed maar er is vaak nog wel extra ondersteuning nodig. Het is handig om vooraf duidelijkheid te krijgen over die extra ondersteuning die er nodig is.

 3. Onderhoud van wordpress

  Het meeste onderhoud van een website bestaat grotendeels uit updates van wordpress en updates van de plugins die gebruikt worden. Gebeuren deze updates niet, dan is er een kans dat de veiligheid van de site in het gedrang komt.

  Daarom doen de meeste bedrijven de updates voor jouw website. Houdt wel in de gaten dat dit bij de goedkopere pakketten ook het geval is, dit kan namelijk nog wel eens niet zo zijn.

 4. Optimalisatie van wordpress

  Met optimalisatie wordt de snelheid bedoeld van de website. Daarom wordt er ook vaak voor Managed WordPress Hosting gekozen. Dit komt vooral omdat de website veeleisend is, maar het heeft ook een snelle laadtijd nodig.

  Zo is het dus ook dat er bedrijven zijn die kunnen bijdragen om jouw website snel te houden. Ze kunnen functies aan de website toevoegen zodat je een snelle website hebt en houdt.

 5. Beveiliging van wordpress

  Wanneer je webhosting kiest dan wil je graag een veilige website. Juist dan is het heel erg belangrijk dat het onderhoud goed gebeurt. Dat regelmatig updates van je wordpress gedaan worden en daar spelen de plugins ook een hele belangrijke rol in. Het kan zijn dat bedrijven die managed wordpress aanbieden, ook nog andere beveiligingsvoordelen hebben die een mooie aanvulling zijn voor je website.

Lees ook: Hoe maak je jouw website klaar voor de internationale markt?

alarmsysteem header
error: Inhoud is beschermd!