vloerverwarming header
Nieuws

World Series of Poker 2020 uitgesteld

Het is alweer mei en dat betekent dat eind deze maand de World Series of Poker 2020 weer van start zouden moeten gaan. De WSOP is de grootste en meest prestigieuze pokerserie ter wereld. Elk jaar reizen weer duizenden pokerspelers en -liefhebbers af naar Las Vegas voor het wereldkampioenschap poker.

drogisterij aanbieding bol

Maar helaas laat het coronavirus zijn gevolgen overal merken. In Nederland lijkt het nu eindelijk de goede kant op te gaan en komen langzaam aan de eerste versoepelingen van de corona lockdown. Maar het zal nog wel even duren voordat alles weer een beetje normaal is. Ook in de Verenigde Staten zijn maatregelen genomen om het virus een halt toe te roepen. Daarom heeft de organisatie afgelopen maand laten weten dat de World Series of Poker 2020 op een later moment gespeeld zal gaan worden.

Uitstel, geen afstel van de World Series of Poker 2020

Lange tijd is het onduidelijk geweest of de World Series of Poker 2020 nou wel of niet door zou gaan. Hoewel de organisatie achter de schermen al sinds februari met het corona vraagstuk bezig was, kwam er weinig nieuws naar buiten.

Verschillende andere grote live pokertoernooien en pokerseries besloten om de hele boel af te blazen. Andere verplaatsten hun toernooien online. Maar rond de World Series of Poker bleven erg lang vraagtekens hangen. Nu is er dan dus eindelijk duidelijkheid. Of in elk geval een beetje meer duidelijkheid.

Ze hebben laten weten dat de toernooien zeker niet doorgaan op de geplande datums in mei, juni en juli. Wellicht worden een aantal van de officiële events online gespeeld, maar dat is nog lang niet zeker. Wel zullen er extra WSOP toernooien online worden georganiseerd, maar buiten het officiële programma om.
In de persverklaring benadrukt de organisatie dat het uitstel van de WSOP van 2020 geen afstel betekent.

Onzekerheden

Toch is er vooral nog veel onduidelijkheid over hoe het nu verder gaat. Dit jaar zouden er een recordaantal van 101 verschillende toernooien gespeeld moeten worden. Dat die niet allemaal ingehaald zullen gaan worden lijkt wel duidelijk. Maar hoeveel en welke toernooien er dan wel gespeeld gaan worden, is nog een groot raadsel. En zo is er nog wel meer onduidelijk.

Veel verder dan dat alles is uitgesteld tot de herfst komt de communicatie van de organisatie niet. Dus wanneer er precies weer gepokerd gaat worden is nog een raadsel. Datzelfde geldt voor de locatie of casino waar de toernooien gespeeld moeten gaan worden. Het Main Event willen ze hoe dan ook dit jaar nog spelen. Dus er wordt hoe dan ook een nieuwe wereldkampioen poker gekroond dit jaar!

vloer laten leggen header
error: Inhoud is beschermd!