vloer isoleren header
Wonen

Zolder inrichten: Ideeën en voorbeelden

Veel mensen die een lekker ruim, groot huis hebben, zitten met de vraag: Hoe kan ik het beste mijn zolder inrichten? IKEA en andere meubelwinkels hebben vaak slimme meubels die goed passen in een zolderruimte. Zo kun je deze ruimte ook zinvol inrichten als alle verhuisdozen zijn uitgepakt. Of je nu een heuse loft wil maken, extra ruimte voor de babykamer of hobbykamer of de zolder wilt optimaliseren als opslagruimte. In deze blog heb ik hier wat inspiratie voor de zolderkamer inrichten op een rijtje gezet.

Nordvpn banner

Zolder inrichten voorbeelden

Een zolderkamer kan prima dienst doen als logeerkamer, babykamer of zelfs als hoofdslaapkamer. Een bed onder een schuin dak staat heel gezellig en knus. Met een schuin dak is een grote kleerkast wat moeilijker te plaatsen, dus moet je creatief zijn met lage kasten.

Richt je je zolderkamer in als werkkamer, dan is het fijn als je overdag genoeg licht hebt, maar qua meubels is het ideaal: een bureau en stoel passen bijna altijd wel. Echt spannend wordt het als je je zolder gebruikt als lounge- of hobbyruimte. Televisiehoek, biljart, zelfs een kleine bar… the sky is the limit!

Wat dacht je van een Frans balkon op de zolderkamer? velux heeft tegenwoordig dakramen die je kan uitklappen tot een waar Frans balkon. Hoe gaaf is dat?

dakraam plaatsen zolderkamer frans balkon

Hoe gaaf is dat? Een Frans balkon op de zolderkamer! En het mooiste is ze zijn helemaal niet duur!

Wil je ook zo’n dakraam of dakkapel op jouw zolder? Vraag dan hier met 1 klik meerdere offertes aan en vergelijk aanbieders bij jou uit de buurt.

Zolder slaapkamer schuin dak

Als je een flinke zolder hebt, kan je je zolder verbouwen tot 2 slaapkamers voor je kinderen, of 1 logeerkamer en zelfs een aangrenzende badkamer. Als je een logeerkamer op zolder maakt, kun je er ook nog eens spullen opslaan als je de kamer niet gebruikt.

Tip: Door het plaatsen van knieschotten creeer je niet alleen rechte wanden, maar onwijs veel bergruimte!

Wil je een kleine zolderkamer inrichten als slaapkamer? Een schuin dak kan in de weg zitten, maar met slim inrichten win je er juist ruimte mee. Kies de ruimte onder het dak voor opslag, of breidt uit met een dakkapel of dakraam. Of plaats het bed juist hieronder zodat je staand of lopend niet hoeft te bukken.

Kleine zolderkamer ideeën

Wil je leuk je zolder inrichten, maar heb je maar weinig ruimte? Hier zijn wat ideeën om er toch iets leuks van te maken met weinig plek.
Een kleine zolderkamer verbouwen tot een ruimte waar je veel rondloopt en rechtop bezig bent, is meestal niet echt haalbaar, behalve als je genoeg verticale ruimte wint met een uitbreiding van het dak. Beter is het om te kiezen voor een doel waar de ruimte geschikt voor is, zoals een logeerkamer die tegelijk dienst kan doen als opslagruimte. Ook een werkkamer met bureau, waar je vooral zittend werk doet, is prima mogelijk.

Nordvpn banner
error: Inhoud is beschermd!