zonnepanelen header
Wonen

5 Tips bij houtworm bestrijden voor een veilig thuis!

Jouw huis is de plek om je thuis te voelen en vooral ook om veilig te zijn. Je zit dan ook niet te wachten op kleine indringers die je rust verstoren. Het is echter niet altijd te voorkomen dat er ongewenst bezoek in je huis komt dat niet van plan lijkt om vrijwillig te vertrekken. Zo kan er zelfs een hardnekkig probleem ontstaan als het om houtwormen gaat. Om er dan weer een veilig thuis van te maken, is houtworm bestrijden de enige manier om het probleem op te lossen. De bestrijding kan op meerdere manieren plaatsvinden en daarom volgen hier vijf tips om houtworm te bestrijden die echt werken!

algemeen banner bol.com

5 Tips bij houtworm bestrijden die echt werken!

 • 1. Houtworm inspectie uitvoeren

  Het heeft weinig zin om houtworm te bestrijden als je niet precies weet waar de houtworm zich bevindt. Bovendien maakt het voor de bestrijding uit hoeveel houtworm er zit en op welke diepte deze zich in het hout bevinden. Ga daarom op onderzoek uit. Het is overigens mogelijk om voor het houtworm bestrijden gratis een houtworm inspectie uit te laten voeren.

 • 2. Bestrijdingsplan opstellen

  Als na de houtworm inspectie duidelijk is waar de houtworm zich bevindt en in welke aantallen, dan is het tijd om een bestrijdingsplan op te stellen.

  Het verdient uiteraard de voorkeur om een professioneel houtwormbestrijding bedrijf in te schakelen, maar wil je eerst zelf de strijd aangaan dan kan dat natuurlijk ook. Bij het opstellen van een bestrijdingsplan heb je de keuze uit meerdere opties.

 • Lees ook: Wat is het beste middel tegen de buxusrups?

 • 3. Ga de strijd aan met ammoniak of azijn

  Wil je houtworm bestrijden dan is dat onder meer mogelijk met ammoniak of met azijn. Je kan met ammoniak de houten balken of andere objecten insmeren waarvan je hebt geconstateerd dat er houtworm zit. Een andere optie is om het hout met azijn te injecteren. Het nadeel is dat je het probleem vaak alleen aan de oppervlakte aanpakt.

 • 4. Verdelg houtwormen met alcohol of petroleum

  Er zijn meerdere middelen om de strijd aan te gaan met houtworm. In plaats van azijn is het bijvoorbeeld ook mogelijk het hout te injecteren met alcohol. Of om petroleum, zoals lampolie, te gebruiken om het hout mee in te smeren.

 • 5. Uitbesteden aan professioneel bestrijdingsbedrijf

  Als je eerst zelf aan de slag gaat met een van de tips om houtworm te bestrijden, maar het levert niet afdoende resultaat op, dan is er nog een oplossing.

  Het is dan aan te raden om de houtwormbestrijding aan een professioneel bestrijdingsbedrijf over te laten. Dan weet je zeker dat er na de behandeling weer sprake is van een veilig thuis en zijn de indringers voorgoed verdwenen.

Lees ook deze tips om een eikenhouten vloer schoon te maken!

woning isoleren header
error: Inhoud is beschermd!