zonnepanelen header
Wonen

De acht meest onverwoestbare kamerplanten!

Je hebt groene vingers of je hebt ze niet. Planten gaan een leven lang mee, of ze zijn al dood op het moment dat je ze in de vensterbank zet. Hoeft niet, er zijn echt sterke kamerplanten die niet kapot of dood te krijgen zijn. Of tenminste, waar je wel heel erg je best voor moet doen. Ik zet 8 onverwoestbare kamerplanten voor je op een rijtje die zo sterk zijn dat ze altijd overleven!

Nordvpn banner

Waarom planten in je huis?

Mijn moeder houdt alle planten in leven, soms zelfs te goed. Ze wil ze ook niet weggooien, met als gevolg dat overal in haar huis planten staan. De potten die ze eigenlijk zat is verhuizen naar de slaapkamer, de logeerkamer, overloop of het kantoor. Maar weggooien? Nee, dat is zielig.

Stekjes van pannenkoekenplanten gaan de hele familie door, en als die van mij weer eens overleden is heb ik zo weer een nieuwe gekregen. Mijn oma had dat ook, Orchideeën die bij mij nooit bloeiden deden dat bij oma ineens wel.

Helaas ben ik niet gezegend met dit ‘groene gen’. Planten leven bij mij wel hoor, maar nooit zo in vol ornaat als bij mijn moeder. En zelfs de planten waarvan zij zegt dat ze heel gemakkelijk in onderhoud zijn halen het bij mij uiteindelijk niet.

Behalve mijn fikus, die is al 3x met ons mee verhuisd en leeft nog steeds!

Toch probeer ik het altijd weer, het staat zo gezellig, dat groen in huis. En dat niet alleen, het is nog gezond ook. Planten zorgen voor gezondere lucht in je huis, de lucht wordt namelijk gezuiverd.
luchtzuiverende kamerplanten

De 8 sterke en meest onverwoestbare kamerplanten!

 • 1: Cactus

  Ja, lekker voor de hand liggend. Deze planten overleven de meest droge woestijn, en dus zou jij ze in leven moeten kunnen houden. De cactus is gewend aan een droge omgeving en kan een maand zonder water. Ideaal dus als je de plantjes nogal eens vergeet water te geven.

  Ook maakt het niet uit hoe veel, of weinig licht de cactus krijgt. Ideaal! Ook als je katten in huis hebt die graag van je planten eten schrikken deze ze wel af. Dus ga de uitdaging aan en kijk of je deze wel dood kan krijgen.

 • 2: Yucca

  Deze plant heet ook wel de Palmlelie. Hij heeft een stevige stam en bladeren die wel wat kunnen hebben. Als hij te veel water krijgt wordt zijn stam dicht bij de grond zacht. Dan moet je dus minder water geven. Deze plant houdt van zon en heeft weinig water nodig.

 • 3: Bromelia (ananasplant)

  Een extreem lucht zuiverende plant die zelfs snurken zou verminderen. Je zou hem dus op je slaapkamer kunnen plaatsen. Deze plant heeft weinig water nodig. Wat wel een beetje jammer is is dat het lieve ananasje er na zo’n 3 maanden vanaf valt. Dan is je plant niet dood, maar ben je de ananas wel kwijt.

 • 4: Zamiaculcas

  Dit is een plant die echt heel weinig eisen heeft. Net zoals de cactus heeft hij bijna geen water nodig en maakt het hem ook niet uit of hij veel of weinig licht krijgt. Wel groeit hij sneller in veel licht en minder snel in de schaduw. Wat jij wilt dus. Dat is nog eens handig.

 • 5: Sansevieria

  De plant die waarschijnlijk vroeger in je klas stond op de basisschool. De plant die je misschien wel eens in de zomervakantie mee naar huis moest nemen om voor te zorgen. Wat geen probleem is, want onverwoestbaar is hij.

  Eigenlijk is het een woestijnplant en hij kan dus prima toe met weinig water. Het water dat hij krijgt slaat hij op in zijn bladeren, net als een kameel. Te veel water vindt hij niet leuk.

 • 6: Aloë Vera

  Een vetplant die ook weer afkomstig is uit de woestijn. Deze plant is ook weer erg goed in het zuiveren van lucht. Maar dat niet alleen, aloë vera is ook erg goed voor jou! Het zit tegenwoordig overal in, shampoo, maskertjes, handzeep. Noem maar op.

  Toch moet je nu niet zelf de plant gaan slachten en gebruiken als schoonheidsbehandeling, de plant is namelijk een beetje giftig. Zeker voor kinderen en honden. Qua licht staat dit plantje het liefst in de schaduw.

 • 7: Pannenkoekenplant

  Enorm populair op het moment, en bij mijn moeder dus altijd als stekje verkrijgbaar, de pannenkoekenplant. Hij staat het liefst in de schaduw of in de winter op de vensterbank en een keer per week water is genoeg.

 • 8: Zamioculcas Zammifolia

  Last but not least, dit zou de koning onder de onverwoestbare kamerplanten zijn. Krijg je deze plant dood, dan krijg je alles dood!

  Dit is de meest sterke kamerplant en hij kan heel goed tegen droogte, weinig licht en een lage luchtvochtigheid. Vergeet je hem een keer water te geven? Geen probleem, hij heeft een voorraadje water in zijn groene bladeren. Sterker nog, deze kamerplant vindt het helemaal niet erg als hij een keer geen water krijgt! Groot wordt hij wel, meer dan een meter hoog kan hij worden.

Zoals je hebt gelezen zijn de meest makkelijk te onderhouden planten vaak planten die uit de woestijn komen en dus weinig water nodig hebben om tevreden te blijven. Logisch, want planten water geven is iets wat men vaak vergeet. Al is te veel water geven vaak ook een reden dat de planten het niet overleven.

Lukt het zelfs niet om deze sterke en onverwoestbare kamerplanten in leven te houden? Dan is het misschien beter om over te gaan op kunstplanten zoals deze, die gelukkig tegenwoordig zo echt lijken dat je het verschil bijna niet ziet.

vloer isoleren header
error: Inhoud is beschermd!