vloer laten leggen header
Wonen

Vieze geurtjes verwijderen doe je zo!

Nare luchtjes in je huis kunnen je woonplezier flink bederven. Er zijn verschillende oorzaken voor. Er wordt gerookt in huis, kookgeuren kunnen uit de keuken ontsnappen, of je houdt van een gezellig avondje gourmetten waardoor je etenslucht in huis krijgt. Ook kan het door vochtigheid hier en daar muf ruiken. Daar wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk vanaf. Hoe kan je het beste vieze geurtjes verwijderen? Hieronder lees je een paar tips.

algemeen banner bol.com

Geur verwijderen gourmetten

Gourmetten is hartstikke gezellig. Je hoeft niet eerst uren in de keuken te staan voor een gezellig avondje eten met familie of vrienden, gewoon thuis. Maar het grote nadeel is natuurlijk dat je kookgeuren en etenslucht in huis krijgt. In de keuken kan je een raampje openzetten of de afzuigkap aan, maar hoe kan je de vieze geurtjes verwijderen van gourmetten geur uit de woonkamer? Tip: Na het gourmetten kan je heel makkelijk met een schaaltje brandspiritus of azijn de geur neutraliseren.

Muffe geur in huis verwijderen

Een muffe geur verwijderen is meestal een kwestie van vocht tegengaan. Een vochtvreter is dan handig, maar een simpelere huis-tuin- en keukenoplossing bereik je met kattenbakvulling. De korrels nemen vocht op en neutraliseren geurtjes. Vieze luchtjes verwijder je ook met luchtverfrisser, bijvoorbeeld een zelfgemaakte van een sinaasappel met kruidnagels erin. Maar ook andere grootmoeder wijsheden zoals koffiebonen op de verwarming of naast een kaars verspreiden ook een aangenaam aroma. Ook doorluchten met de deur open helpt natuurlijk.

Nicotine geur verwijderen

De beste oplossing tegen een hardnekkige lucht van nicotine is natuurlijk: niet binnen roken. Roken verspreid niet alleen een nare lucht, maar de nicotine vormt ook een lelijke aanslag op muren en gordijnen. Daar trekt de geur ook in. Een goede manier om ervan af te komen, is dus de gordijnen, en eventueel afneembare meubelstoffen, eens goed te wassen met lekkere frisse wasverzachter. De vaste meubels schoonmaken met (baking) soda doet ook wonderen. En natuurlijk: open die deuren en ramen!

Lees ook deze andere grootmoeder schoonmaak tips: “De wasmachine schoonmaken en ontkalken!

Vieze geurtjes verwijderen: 4 handige tips!

Je weet nu hoe je een aantal vieze geurtjes verwijderen kunt met huis-,tuin- en keukenmiddeltjes. We zetten de belangrijkste 4 algemene tips nog eens voor je op een rijtje:

  • Zorg altijd voor goede ventilatie;
  • Citrusvruchten, vooral citroen maar ook sinaasappel, neutraliseren nare luchtjes heel goed in huis, koelkast enzovoorts;
  • Eigengemaakte luchtverfrissers van gedroogde kruiden zoals eucalyptus en kruidnagel verspreiden een aangename geur en zijn leuker dan commerciële luchtverfrissers;
  • Natuurlijke schoonmaakmiddelen zoals azijn en spiritus hebben een sterke geur neutraliserende werking als je ze in een schaaltje verwarmt.
nordvpn banner2
error: Inhoud is beschermd!