zonnepanelen header
Lifestyle

Hoe verloopt de ziekte van Parkinson?

Parkinson is een ziekte die momenteel niet genezen kan worden. Deze ziekte zal je hele leven bij jou blijven en zal steeds erger worden naarmate je ouder wordt. Het is belangrijk om de ziekte vroegtijdig te behandelen, zodat je zo min mogelijk zult merken van deze ziekte. Hoe verloopt de ziekte van Parkinson?

Nordvpn banner

Wat is Parkinson?

Bij Parkinson wordt er niet genoeg van een bepaalde stof in het brein aangemaakt waardoor bepaalde functies in het lichaam niet meer zo goed kunnen werken. Het zal hierdoor vooral lastiger worden om te bewegen.

Met middelen als een duodopa pomp kunnen de symptomen van Parkinson worden verminderd doordat de productie van benodigde stoffen worden verbeterd.

Het belang van vroegtijdig de ziekte opmerken!

De ziekte van Parkinson kan bij iedereen voorkomen. Het is niet bekend waardoor mensen Parkinson krijgen. Parkinson komt meestal voor op oudere leeftijd. Maar het is ook mogelijk om Parkinson vroegtijdig te krijgen.

Wanneer je op jonge leeftijden Parkinson symptomen krijgt, is het altijd belangrijk om naar de dokter te gaan om te kijken of je de ziekte hebt. Door vroegtijdig de ziekte te constateren zorg je ervoor dat er ook vroegtijdig behandeld kan worden. Parkinson kan men niet stoppen, maar men kan deze ziekte wel afremmen, waardoor je er voor een lange tijd geen last van zal hebben. Hoe eerder je begint met de behandelingen, hoe langer je zult leven zonder symptomen van Parkinson!

Lees ook: Waarom kunnen sommige mensen hun hele leven roken en toch 70+ jaar oud worden?

Symptomen van Parkinson

Om de ziekte te kunnen herkennen moet je natuurlijk bekend zijn met de vele symptomen die deze ziekte kan hebben. Veel symptomen hebben te maken met klachten bij de spieren. Zo kan je last hebben van trillingen in de benen en handen bijvoorbeeld.

Je zult bij Parkinson merken dat het bewegen steeds lastiger gaat. De spieren worden stijver en je zult ook merken dat je trager zult bewegen of zelfs helemaal bevriest.
Parkinson kan ook een mentaal effect hebben. Zo kan je bijvoorbeeld minder goed denken en last krijgen van stemmingsproblemen. Hierdoor kan het lastiger worden om met anderen te communiceren.

Behandelingen voor Parkinson

Eenmaal wanneer de ziekte is geconstateerd, is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Voor Parkinson zijn er een aantal behandelingen die men kan doen om de ziekte af te remmen. Parkinson is een complexe ziekte met meerdere symptomen. Meestal moet er voor een behandeling meerdere zorgverleners betrokken zijn die zich kunnen richten op andere aspecten van de ziekte.

Behandelingen kunnen medicaties zijn, maar ook chirurgische behandelingen. Deze behandelingen zullen ervoor zorgen dat de ziekte van Parkinson zo lang mogelijk wordt uitgesteld.

Lees ook: Selderijsap! Waarom is het goed voor je!

vloer isoleren header
error: Inhoud is beschermd!