vloer isoleren header
Wonen

Lange muur stylen

Een lange lege muur oogt al snel saai en sfeerloos. Gelukkig zijn er ontzettend veel leuke wanddecoraties verkrijgbaar om je lange muur in de woonkamer hip en sfeervol te maken. In deze blog wat leuke en unieke ideeën voor mooie wanddecoratie zoals muurstickers. Daarnaast geven we je ook een paar muur kleur ideeën.

drogisterij aanbieding bol

Wanddecoratie met een personal touch

Door middel van muurdecoratie kun je de lengte van de muur wat ‘breken’. Muurdecoratie ziet er ook meteen gezellig uit en het maakt je huis stukken persoonlijker. Zeker wanneer je kiest voor onderstaande ideeën:

  • Foto’s: foto’s van je kinderen, foto’s van jou en je partner of misschien wel mooie kiekjes van de natuur of vakantie.
  • Canvasdoek: je kunt foto’s ook laten afdrukken op een groot canvasdoek. Dit ziet er altijd geweldig kunstzinnig uit. Bijvoorbeeld foto’s van je kinderen, je trouwfoto en een foto van een plek of gebouw waar je mooie herinneringen aan hebt. Maak het zo speciaal als je zelf wilt. Hoe mooier de herinnering is die je laat afdrukken, hoe meer sfeer en liefde het uitstraalt.
  • Muurstickers woonkamer met spreuken: heb jij een bepaalde lijfspreuk of motto die jou in één zin omschrijft? Of heb je een bepaalde spreuk die jou dag in dag uit kracht en energie geeft? Kijk dan eens bij het enorme assortiment aan geweldige muurstickers met mooie spreuken. – Decoratieletters: Liever zelf mooie woorden of spreuken bedenken? Koop dan decoratieletters. Het leuke hiervan is dat je elke week voor een andere spreuk of woord kunt kiezen. Ook leuk voor op de kinderkamer.

Muurdecoratie met stijl

Naast je persoonlijke touche achterlaten zijn er nog meerdere manieren om de lange muur in de woonkamer te stylen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Muurstickers woonkamer met bloemen, spreuken, gedichtjes of andere afbeeldingen zijn altijd leuk en daarnaast ook trendy! Muurstickers zijn overal verkrijgbaar.
  • Posters: posters zijn weer helemaal hot op dit moment en in ontzettend veel formaten en varianten te verkrijgen. Je kunt ze overal kopen zelfs bij de Hema en de Action en dat kost natuurlijk helemaal niets.
  • Schapjes en wandplankjes: wandplankjes zijn hip en daarnaast is deze wanddecoratie voor lange muur woonkamer ook nog eens ontzettend praktisch! Weet je niet wat je met je tijdschriften of kookboeken moet doen? Precies: op het schapje. Zet er ook wat plantjes en het ziet er meteen leuk uit.

Muur kleur ideeën

Muur kleur ideeën voor een lange muur woonkamer:

  • Kamer groter maken? Kies voor lichte kleuren en schilder het plafond in dezelfde kleur.
  • Kamer vierkanter maken? Schilder de korte muren een paar tinten donkerder
  • Lange muur kleiner maken? Schilder verticale strepen op de muur.

Onze laatste muur kleur ideeën voor je zijn dat lichte en neutrale kleuren altijd langer mooi blijven dan bijvoorbeeld rood of paars. Als je de ruimte wat knusser wilt maken is grijs een hele goede kleur om met andere kleuren (bijvoorbeeld in accessoires of wanddecoratie) te combineren. Hippe kleuren die staan voor rust en ruimte zijn groen en blauw.

dakkapel header
error: Inhoud is beschermd!