vloerverwarming header
Werk

3 Redenen om te kiezen voor lockers op kantoor!

Steeds meer werkgevers kiezen voor lockers op kantoor. Misschien klinkt dat in eerste instantie wat vreemd, want lockers verwacht je op verschillende plaatsen, maar niet snel op kantoor. Waarom zou je kiezen voor lockers op kantoor? Ik geef je drie redenen.

Nordvpn banner

Wat is een locker?

Iedereen kent ze nog van de middelbare school. De kluisjes waar je al je boeken in opruimde, zodat je niet met een zware tas hoefde te zeulen. Een plekje waar je veilig al je spullen kon opbergen. Met een eigen sleutel of code, zodat niemand erbij kon. Op scholen worden ze nog steeds gebruikt en ook op sportscholen kom je ze vaak tegen.

Maar wist je dat lockers op kantoor ook steeds meer voor komen? Het is een praktische en stijlvolle manier om je werknemers opbergruimte te bieden. En behalve dat zijn er nog veel meer voordelen!

Redenen om te kiezen voor lockers op kantoor

 • Veiligheid en privacy

  Tegenwoordig werken we vaak in open kantoren. Waar vroeger iedereen zijn eigen bureau, of zelfs kantoor had, is dat nu niet meer de norm. Veel bureaus worden gedeeld, omdat steeds meer mensen parttime werken. Kantoorruimte kopen of huren is duur, daarom is het voor jou als werkgever voordelig als je minder bureaus nodig hebt. Minder bureaus betekent immers; minder ruimte. Dus minder vaste lasten.

  Maar voor je medewerkers kan het best lastig zijn om geen eigen ruimte meer te hebben. Want waar laten ze dan hun persoonlijke spullen? In een eigen bureaula kunnen ze rustig een pak koekjes neerleggen, of een doosje tampons en paracetamol. Maar als een collega daar de volgende dag moet zitten, wil hij niet in andermans “rommel” werken. Met behulp van lockers kan je personeel veilig hun eigen spullen opbergen aan het eind van de dag. Draai de locker op slot en niemand kan er meer bij.

 • Productiviteit verhogend

  “Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd”. We kennen deze uitdrukking allemaal. Wist je dat dit ook geldt voor kantoor? In een net kantoor is de productiviteit hoger. Je werknemers worden minder snel afgeleid door rondslingerende spullen. In een locker kunnen ze ook hun jas en tas opbergen, zo oogt het kantoor meteen een stuk netter.

  Maar ook een privé telefoon die voor veel afleiding kan zorgen kan prima een poosje in de locker. Bij Het Nieuwe Werken hoort ook de clean desk policy. Aan het eind van de dag zorgt iedereen dat het bureau leeg is, zodat andere collega’s morgen meteen kunnen aanschuiven.

 • Stijlvol en netjes

  Je kent de lockers vast nog van de tijd dat je op de middelbare school zat. Gangen vol kluisjes in allerlei kleuren. Zo is het tegenwoordig al lang niet meer. Lockers zijn te koop in allerlei stijlen, kleuren en materialen. Bijvoorbeeld met een houtlook. Zo kun je de stijl van je kantoor doorvoeren in de opbergruimte.

  Kijk voor inspiratie op Pinterest, daar zijn veel mooie voorbeelden te vinden. Behalve verschillende materialen zijn er ook veel verschillende formaten te koop. Er zijn hoge kasten waarin ook jassen kunnen worden opgehangen. Of kies voor de kleinere kluisjes waar gemakkelijk portemonnees en telefoons kunnen worden opgeborgen.

Lockers op kantoor zorgen dus voor een hogere productiviteit en een nettere uitstraling. Bovendien gaat het diefstal tegen, want ook al ga je ervan uit dat je werknemers eerlijk zijn, gestolen wordt er helaas overal. Misschien wel door mensen van buitenaf die toegang hebben tot het kantoor. Ook voor de schoonmakers is het fijn als alle spullen opgeruimd zijn. Zo kunnen zij ook ongestoord hun werk doen.

vloer laten leggen header
error: Inhoud is beschermd!