dakkapel header
Lifestyle

Tips om je motorfiets winterklaar te maken!

Zodra het winter wordt in Nederland dan is er maar een kleine tien procent van de motorrijders die doorrijdt. De meeste stoppen er voor een paar maanden mee, omdat het bijna niet te doen is met die kou en regen. Uiteraard ben je blij met jouw motor en wil je die in de winterperiode goed onderhouden. Daarom is het ook zaak om goede voorbereidingen te treffen om jouw motor in topconditie te houden. Dat doe je door bijvoorbeeld een kettingspray motor te gebruiken. Wat zijn nog meer voorbereidingen die je kunt treffen om jouw motorfiets winterklaar te maken?

algemeen banner bol.com

Tips om je motorfiets winterklaar te maken

 • Zet de motor winterklaar met een volle tank

  Altijd, maar dan ook altijd, zet je motor tijdens de winter weg met een volle tank. Met een lege of halfvolle tank ontstaat er condensvorming. Condens kan ervoor zorgen dat er roest ontstaat en dat is iets wat je absoluut niet wilt. Met een volle tank zorg je ervoor dat je condens tot een minimum beperkt. Ook zorgt een volle tank op minder kans om te verdampen. Zo behoudt de brandstof beter zijn kwaliteit.

 • De motor winterklaar maken tegen roest

  Om roest tegen te gaan in de winter bescherm je de ijzeren delen van jouw motor door het invetten met siliconenspray. Remschijven- en blokken hoeven niet en mag je overslaan. Spray het middel op het oppervlakte en verdeel het met een zacht doek. Dit doe je op onderdelen zoals het motorblok, tandwiel en achterveer en alle andere ijzeren en stalen delen van je motor.

 • lees ook: Waar kan je in Nederland offroad motorrijden?

 • Zorg dat de ketting ook winterklaar is!

  Als je de ketting goed onderhoud, profiteer je daar optimaal van en gaat hij veel langer mee dan als je dat niet doet. Vet de ketting in eens per 500 kilometer en reinig de ketting eens per 1500 kilometer. Als je de ketting van de motor winterklaar wilt hebben, dan is het van belang om de ketting goed te reinigen.

  Je hebt speciale ketting reinigingsmiddel om dat te doen. Maak de ketting schoon met een stevige borstel en spray de ketting in met kettingspray. Dat doe je heel effectief met deze kettingspray motor verkrijgbaar bij Baboon Motorcycle Parts. Ook voor andere benodigdheden voor motoronderhoud kan je bij hen terecht!

Lees ook: Waar kan je het beste jouw motor verkopen?

zonnepanelen header
error: Inhoud is beschermd!