hovenier header
Werk

Tips om na een lange afwezigheid weer aan het werk te gaan!

Een pauze van het werk kan soms noodzakelijk zijn. Mensen met stressvolle banen moeten gebruik maken van de beschikbare pauzes om een burn-out te voorkomen en volledig te herstellen. Terugkeren op het werk na een lange afwezigheid brengt vaak unieke uitdagingen met zich mee. Iemand kan om uiteenlopende redenen gedurende langere tijd afwezig zijn van het werk. Of het nu gaat om gezondheidsproblemen, een noodsituatie in het gezin, of gewoon tijdelijk stoppen met werken om even iets anders te doen. Het goede nieuws is dat, hoe lang je ook van kantoor bent weggeweest, deze tips zullen helpen om met hernieuwde energie weer aan het werk te gaan!

algemeen banner bol.com

Blijf betrokken bij je vakgebied!

Betrokkenheid als werknemer houdt rechtstreeks verband met succesvolle bedrijfsresultaten. Als je niet meer werkt, betekent dit echter niet dat je je vakgebied helemaal moet opgeven. Het is bijvoorbeeld mogelijk om seminars bij te wonen, trainingsvideo’s te bekijken of je in te schrijven voor cursussen om meer te leren over relevante werkdisciplines. Sterker nog, tijd weg van de werkvloer kan professionals de kans geven om te netwerken, te leren en nieuwe dingen te begrijpen, over zichzelf en hun carrière.

Als je bijvoorbeeld niet kan werken vanwege een langdurige ziekte, dan kan het ook een goed idee zijn om contact te houden met de belangrijke mensen in je professionele leven. Denk bijvoorbeeld aan een videochat met een oud-collega of een lunch met jouw (ex-)baas om in contact te blijven, terwijl je niet op kantoor bent. Op deze manier kan er beter worden bepaald hoe je weer terug kunt keren naar de werkvloer. Een re-integratie kan hierbij helpen. Kijk eens op re-integratie Haarlem voor meer informatie over de service van re-integratiebureau EnRoute.

Lees ook: Wat kan stress met je doen?

Herstel je beroepsgewoonten als je weer aan het werk gaat

Een langere afwezigheid van het werk op kantoor kan beroepsgewoonten die met de tijd normaal zijn geworden, eroderen. Als je bijvoorbeeld niet meer gewend bent om vroeg op te staan, naar het werk te rijden, werkkleding te dragen of zelfs maar een kort praatje te maken, kan je deze dingen beter even oefenen voordat je weer naar kantoor gaat.

Kleine werkgewoonten kunnen een grote impact hebben op je prestaties, humeur en productiviteit. Als je meer grip op je loopbaan wilt, dan kan het helpen om jouw werkuitdagingen aan te pakken met behulp van een coach. Dit zal ervoor zorgen dat je jouw motivatie, drijfveren en competenties weer op scherp zult krijgen! Zoek eens op coach Alkmaar voor meer informatie.

Slaag in je carrière door deze vragen te stellen

Het leven staat nooit stil. Of je nu slechts een maand of maar liefst tien jaar geleden afscheid hebt genomen van kantoor. Dingen veranderen eenmaal in de loop van de tijd. Wees dus niet bang om jouw collega’s vragen te stellen.

Opnieuw beginnen kan soms ingewikkeld zijn, wat betekent dat je soms heel goed de hulp van de mensen om je heen kunt gebruiken. Wees nederig en niet bang om je open te stellen tot hulp, zodat je nieuwe hoogten kan bereiken en zo snel mogelijk na lange afwezigheid weer aan het werk kunt gaan!

Lees ook: Een werkkamer thuis inrichten? Tips hoe je dat doet!

algemeen banner bol.com
error: Inhoud is beschermd!