alarmsysteem header
Werk

Werkkamer inrichten: zo doe je dat!

Een werkkamer of thuiskantoor inrichten. Voor de een is het eenvoudig en vooral heel leuk, maar voor de ander is het een drama. Want waar moet je uiteindelijk op letten als je een thuiskantoor aan het inrichten bent. Ik heb de beste tips voor je op een rij gezet, zodat jij je werkkamer in een handomdraai kunt inrichten. Kijk daarbij ook eens op Archiefkasten-shop.be voor prachtige meubels, zo krijg je direct een goed beeld bij de mogelijkheden. Lees daarnaast ook de tips in deze blog.

Nordvpn banner

Wat heb je nodig op een werkkamer?

Wat je nodig hebt op een werkkamer verschilt natuurlijk per werkkamer en wat je er allemaal moet doen aan werkzaamheden. Je kunt denken aan opbergruimte voor documenten en spullen. Maar ook aan een goed bureau waar je op een ergonomische burostoel aan kunt werken en je dagtaken kan uitvoeren. Je moet er dus goed over nadenken welke meubels wil je, welke kantoorartikelen en uiteindelijk ook welke opbergruimte heb je nodig.

Lees ook: De zakelijke opties wat betreft elektronica

Werkkamer inrichten? Tip: Stel jezelf deze vragen!

 • Naar welk gevoel en sfeer ben je op zoek?

  Een goede sfeer is goed om gemotiveerd aan de slag te gaan. Een werkkamer moet dus echt uitnodigen om aan de slag te gaan en er iets moois van te maken.

  Je kunt denken aan kunst en een persoonlijke uitstraling. Laat wat je mooi vindt terugkomen in de inrichting. Misschien is het wel die mooie kast, kunst of toch die kleuren! Gewoon doen!

 • Welke opberg behoefte heb je?

  Ook op een thuiskantoor heb je behoefte aan het opbergen van spullen en documenten. Je kunt er vaak niet genoeg van hebben. Dat is misschien zo, maar maak wel een keuze wat belangrijk is. Zodat je niet teveel op een kantoorkamer gaat plaatsen.

  Heb je veel ruimte op de kamer? Kies dan voor met name lagere meubels. Heb je minder ruimte? Overweeg dan slimme oplossingen die je echt helpen en zorgen dat de kamer overzichtelijk en fijn van sfeer blijft om te werken.

 • Zijn er voldoende stopcontacten aanwezig

  Het aantal stopcontacten op een kantoor is belangrijk. Je hebt vaak een laptop, printer en veel ander apparatuur die je wilt aansluiten. Goed om op te letten en daarop in te spelen.

  Zijn er niet genoeg stopcontacten? Kies dan voor een professionele stekkerdoos die je beschermt tegen oververhitting en andere narigheid. Deze zijn doorgaans wat duurder maar absoluut de moeite waard!

 • Wat mag de inrichting van de werkkamer kosten?

  Inrichten van een thuiskantoor kan behoorlijk in de papieren lopen. Soms ben je alleen voor wat meubels al honderden euro’s kwijt. Toch blijft het investeren in een goede en praktische indeling voor je werkkamer een must. Goede meubels zijn duurzaam, hebben een langere levensduur en je werkt er veel gemakkelijker aan. Omdat er over de meubels goed nagedacht is.

Lees ook: Thuiswerken? Zo zorg je voor een goede werkplek voor je medewerkers!

drogisterij aanbieding bol
error: Inhoud is beschermd!