woning isoleren header
Werk

Tips voor thuiswerkers

Thuiswerken! Je zou bijna zeggen ‘wie doet het niet, tegenwoordig?’ Het klinkt simpel, want met een laptop en de spreekwoordelijke keukentafel ben je al een eind op weg. Wil je echter serieus aan de slag als thuiswerker, dan zijn er toch wel een paar punten waar je even serieus over nadenkt om het ook echt te laten werken! Lees deze tips voor thuiswerken!

drogisterij aanbieding bol

Thuiswerken is geen vakantie!

Je blijft niet thuis voor de lol, je blijft thuis om te werken. Wat ik daar mee zeggen wil? Dat je dus niet pas om elf uur je bed uitrolt, op je gemakje je krantje leest en in je pyjama achter je laptop ooit ergens een keer gaat zitten. Natuurlijk is het een manier van thuiswerken, maar productief zal je zeker niet zijn. Je belandt zo namelijk heel snel in een luie modus en als je niet oplet zet die spiraal alleen maar door (de verkeerde kant op).

Zorg dat je in je werkmodus bent. Nu kan dat best moeilijk zijn als je kinderen om je heen lopen te gillen, de hond je smekend aankijkt omdat hij naar buiten wil en je partner vindt dat je best even ergens mee kunt helpen. Of misschien heb je wel ontzettend moeite om niet even je favoriete serie op Netflix af te kijken en dat soort zaken.
Voorkom fysieke klachten bij thuiswerken
Kom in een werkmodus door een rustige werkplek te zoeken, waar je ongestoord kunt werken. Plan bel afspraken in of online meetings. Overleg regelmatig met je collega’s, liefst via livestream zodat je er ook echt met je hoofd bij moet zijn. En stel voor jezelf grenzen wat betreft je werkuren. Gewoon overdag een bepaalde tijd werken en je niet laten verleiden om overdag de tuin te gaan omspitten waardoor je in de nacht aan het werk moet om alles af te krijgen.
Simpelweg: zorg dus voor discipline bij het thuiswerken.

Voorkom fysieke klachten bij thuiswerken

Naast psychische discipline, om het maar even een naampje te geven, moet je ook zeker niet vergeten dat je lichaam goed verzorgd moet worden. Niet alleen is voldoende slaap, bewegen en gezond eten en drinken belangrijk, maar ook zaken als je werkhouding.

Kies dan ook voor een werkplek waarbij je op de juiste manier kunt zitten. Wissel het eventueel af met staan en even een rondje lopen. Heb je deze mogelijkheid niet en wil je liever niet fysiek een winkel bezoeken? Een comfortabele bureaustoel kopen kan ook online.
Een bureaustoel bestellen kan de eerste stap zijn naar een fijne werkplek. En dat kan verder best aan je keukentafel zijn, als de hoogte van je stoel hierop afgestemd kan worden. En zolang die werkplek jou wel de rust geeft om te kunnen werken!

drogisterij aanbieding bol
error: Inhoud is beschermd!