vloer laten leggen header
Werk

Waar kan je nog een betaalbare bedrijfsruimte vinden in Amsterdam?

Dat de woningmarkt ondertussen al een hele poos een gekkenhuis is wisten we al. Woningen gaan als warme broodjes over de toonbank, je moet al bijna een bod doen voor je überhaupt de kans hebt gekregen om binnen te kijken. Als je al op tijd wist dat het pand te koop of te huur kwam trouwens. Vaak is er al een kaper op de kust voor het pand op de markt is gezet.
Is het met de bedrijfsruimtes net zo erg? Als “gewoon” mens is het bijna onmogelijk om een pand te vinden voor iemand anders het voor je neus weg kaapt. Daar heb je eigenlijk al een groot netwerk voor nodig dat je daarmee kan helpen. Wil je bijvoorbeeld een bedrijfsruimte vinden in Amsterdam? Lees dan vooral verder.

Nordvpn banner

Is de bedrijfsruimte markt in Amsterdam net zo krap als de woningmarkt?

Op zoek naar een bedrijfsruimte in de randstad? Maak je borst maar nat. Net zoals het met de woningen gaat is de vraag veel groter dan het aanbod. Het is dan ook erg lastig om een mooie en vooral betaalbare bedrijfsruimte te vinden. Zeker als je ook nog op een aantrekkelijk plek wilt zitten.

Als jij een plek zoekt voor je bedrijf wil je natuurlijk het liefst het beste van het beste. Je wilt dat je klant onder de indruk is van het pand waarin je bedrijf zich bevindt. Op een goed bereikbare plek, waar je met een gerust hart je klanten kunt ontvangen. Als je dan ook nog een scherpe prijs wilt betalen is het bijna een onmogelijke opgave om zonder goed netwerk een plekje te vinden.

Het is natuurlijk niet zo dat een bedrijfsruimte meteen een enorm grote loods moet zijn, of een grachtenpand met 10 kamers. Misschien zoek je wel een ruimte waar je in je eentje kunt werken, en heb je niet zoveel ruimte nodig. Of zoek je juist een flexibele plek waar je niet de hele week gebruik van maakt. Er zijn tegenwoordig een heleboel opties, alleen moet je ze natuurlijk wel zien te vinden.
flexibele werkplek kantoor amsterdam

Waar kan je nog een betaalbare bedrijfsruimte vinden in Amsterdam?

Op veel verschillende plaatsen is bedrijfsruimte te huur in Amsterdam. Of je nu op zoek bent naar een flexplek, een kantoor in een business center of een volwaardig pand. Het is er allemaal.

Amsterdam-West is tegenwoordig een populaire plek om je bedrijf te vestigen. Je hebt er alles binnen handbereik, maar zit toch niet in het aller drukste gedeelte van de stad. Het is een prettig stadsdeel, waar veel samenkomt. En een stuk betaalbaarder dan het centrum of de grachtengordel.
In Amsterdam-West vind je leuke koffietentjes, winkels en barretjes voor je vrijdagmiddagborrel. Maar je vindt er ook verschillende parken. Hoe fijn is het om je lunchwandeling te doen in het Rembrandtpark, Westerpark of Erasmuspark? Maar ook in Amsterdam-Zuid en Amsterdam-Zuid Oost zijn een heleboel bedrijfspanden te vinden.

En paar unieke werkplekken in Amsterdam

Voor een scherpe prijs moet je natuurlijk niet in de grachtengordel gaan zoeken. Dit valt onder het UNESCO Werelderfgoed en is daarmee een van de mooiste (en duurste) gebieden van onze hoofdstad.

Maar er zijn daar wel genoeg unieke kantoren in Amsterdam te vinden.
Zo zijn er vanaf begin dit jaar nieuwe werkplekken beschikbaar aan de Achtergracht. Twaalf pakhuizen gaan hier dienen als kantoor. Het pand stamt uit 1723, maar wordt op dit moment grondig verbouwd. Voor de creatievelingen onder ons is het aan de Nieuwe Kerkstraat goed toeven. Hier zijn kleine ruimtes beschikbaar waar behalve kantoor gehouden ook ‘echt gewerkt’ kan worden. Ook zit er in dit pand een lounge, kun je meteen je lunch en koffie halen.

Dit is slechts een kleine greep uit alle panden die in Amsterdam te huur zijn op dit moment. Het zijn er op moment van schrijven zelfs 132! Met heel uiteenlopende huurprijzen, dus er is vast voor iedere ondernemer wel een manier om een bedrijfsruimte te vinden in Amsterdam.

drogisterij aanbieding bol
error: Inhoud is beschermd!