zonnepanelen header
Financieel

Pak je voordeel met de gunstige oud koper prijs!

Als je veel oud koper hebt liggen, is het de moeite waard om dit in te leveren en te verkopen. Want je kan er op dit moment een goede prijs voor krijgen. Als je weet welke bedragen betaald worden, hoef je waarschijnlijk niet lang na te denken over de verkoop van het oude koper. Het ruimt ook nog eens lekker op en je houdt er nog een leuk bedrag aan over. Bij koper is het zo dat hoe meer je inlevert, hoe beter de oud koper prijs is die je er voor zal krijgen. Maar waar kan je terecht om koper te verkopen of in te leveren?

Nordvpn banner

Het inleveren van koper tegen de beste prijs!

Wanneer je koper wil inleveren of verkopen, is het slim om op internet te kijken waar je de beste prijs voor het koper kan krijgen. Dit kan namelijk nogal verschillen. Natuurlijk moet je er dan voor kiezen om het koper in te leveren op de plek waar je er de beste koperprijs voor kan krijgen.

Hoe gaat het inleveren van koper in zijn werk?

Het is helemaal niet ingewikkeld om koper in te leveren of te verkopen. Dit doe je op de volgende manier:

  • Neem contact op met het bedrijf waar je jouw koper in zou willen leveren, bijvoorbeeld bij oudmetaalhandel.nl
  • In onderling overleg kijkt men of je het koper zelf moet leveren, of dat het beter is om het koper op te laten halen bij jou thuis. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid koper die je wil verkopen.
  • Op het moment van afhalen of wegbrengen zal men alles wegen. Naar gewicht krijg je de prijs uitgekeerd die bij de hoeveelheid koper hoort.

Lees ook: 4 Tips om geld te besparen zonder enige moeite!

Wat is de actuele oud koper prijs?

De oud koper prijs ligt niet vast. Deze prijs varieert van dag tot dag en deze kan je volgen op de London Metal Exchange of LME. Als het goed is worden de prijzen dagelijks op de websites bijgewerkt waar je koper kan inleveren. Zo kan je altijd over de actuele informatie beschikken. Zo kan je altijd zoeken naar de beste prijs voor het koper.

De oud koperprijs berekent men per kilo. Op die manier wordt er altijd eerlijk berekend op hoeveel vergoeding je kan rekenen na het wegen van het koper. De koperprijs die je er voor kan krijgen, zal dus hoger worden naarmate je meer inlevert.

Dit is ingedeeld in staffels. Hoe meer kilo’s, hoe hoger de vergoeding is die je voor het oude koper zal krijgen. Heb je al veel koper liggen, maar verwacht je nog meer, dan is het gunstiger om even te wachten met inleveren en verkopen. Want wie weet ligt de prijs die je ervoor krijgt dan wel hoger.

Koper in grote hoeveelheden inleveren

Heb je een bouw of klus bedrijf dan is het ook heel goed mogelijk om contact op te nemen met een inleverpunt voor koper. In overleg zouden zij een container kunnen plaatsen, waar je alle koper in zou kunnen gooien. Wanneer de container vol is, komen ze de container ophalen. Bij het ophalen van de container zal men deze ter plekke wegen en krijg je het bedrag handje contant uitgekeerd die bij de hoeveelheid koper hoort.

Lees ook: Beleggen in aandelen! Hoe, wat en waarom?

Nordvpn banner
error: Inhoud is beschermd!