hovenier header
Financieel

Vier tips om geld te besparen zonder moeite!

Het zijn rare tijden, we zijn door Corona veel thuis. Misschien werk je nog steeds thuis, omdat je werkgever dat beter vindt of omdat er geen werk meer is. Veel mensen maken zich zorgen over de toekomst. “Ga ik mijn baan verliezen?” “Hoe lang gaat dit nog duren?” Uit voorzorg is het natuurlijk helemaal niet gek om alvast wat geld te besparen. En als alles weer normaal is, en het toch mee blijkt te vallen, dan heb je mooi een extra zakcentje om leuke dingen van te doen. Ik geef je wat tips om geld te besparen!

algemeen banner bol.com

Waarom zou je geld willen besparen?

Het ligt er natuurlijk helemaal aan in welke sector je werkt. Mijn man is chefkok en heeft sinds de horeca sluiting drie weken thuis gezeten. Nu zijn ze aan afhaalservice begonnen, maar hij werkt nu misschien 20 uren in de week in plaats van ruim 50. Ik zit nog midden in mijn zwangerschapsverlof. Voor ons is er financieel nog niets aan de hand, we krijgen gewoon betaald.
Wel moeten we, zoals iedereen, betalen voor de gastouder waar onze dochter niet naartoe gaat, maar dat geld krijgen we terug. Dus ook dat is geen probleem.

Maar niet iedereen zit er zo warmpjes bij. Veel bedrijven hebben last van de Corona crisis, en niet elk bedrijf komt in aanmerking voor de NOW regeling (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid). Door NOW krijgt je werkgever een tegemoetkoming voor het loon, en kan hij het personeel dus doorbetalen.

Door Corona zijn veel mensen niet zeker van hun baan. Dat kan ervoor zorgen dat er minder geld binnenkomt, terwijl je vaste lasten gewoon doorgaan. Als je op andere punten gaat besparen kan je (gedeeltelijk) voorkomen dat je in de financiële problemen komt.
waarom geld besparen in corona tijd

Vier tips om geld te besparen

 • Vergelijk!

  Ga eens wat rond surfen op internet en vergelijk het een en ander met elkaar. Er zijn veel vergelijkingssites te vinden waarop je je vaste lasten naast elkaar kunt leggen. Voer in hoeveel energie je verbruikt en er rollen energiemaatschappijen uit met bijbehorende kosten. Zo kan je zien hoeveel je kunt besparen per jaar, of per maand.

  Dit geldt niet alleen voor energie, maar ook voor telefoon, internet en televisie. Maar ook voor andere uitgaven is het goed om te vergelijken.

  Op zoek naar een nieuwe wasmachine? Een tuinset? Of een vakantie? Waag er een rondje vergelijken aan en verbaas je over de verschillen. Soms scheelt het maar een paar euro, maar soms een stuk meer. En onthoud, alle kleine beetjes helpen. Op jaarbasis zijn een boel kleine beetjes een hele hoop.

 • Verkoop!

  In deze corona periode zijn we veel thuis, voor veel mensen de uitgelezen kans om eens flink op te ruimen. De zolder, de garage opruimen, het speelgoed van de kinderen, je kledingkast. Het zal je verbazen hoeveel je in huis hebt wat je eigenlijk niet meer gebruikt.

  Stel jezelf bij alles de volgende vraag: “Heb ik dit het afgelopen jaar gebruikt?” Is het antwoord nee? Dan kan je ook wel zonder. Via Facebook kan je een heleboel verkopen. Je hebt het verkooppunt ‘Marketplace’ maar er zijn ook een boel groepen. Zo heb je vaak regionale verkoophoeken, speciale kinder-, kleding- en speelgoedverkoophoeken. Noem maar op.

  Ook als je zelf iets ‘nieuws’ nodig hebt kan het best schelen om eerst naar een tweedehands variant te zoeken. Zelf kocht ik een triptrap (€50), kinderwagen (€150, 2x een isofix (€50) en een heleboel My Little Pony’s tweedehands. Niks mis mee en het scheelt heel, heel veel geld. Als ik deze spullen nieuw had willen kopen was ik al gauw €1000,- lichter geweest, en nu dus een kwart.

 • Zeg op!

  Kijk je graag Netflix? Wij wel. Maar we hadden op een gegeven moment ook Videoland, Kijk en Disney+. Ga eens goed na, wat kijk je nou echt? Al die streamingsdiensten kosten maar een paar euro’s, maar als je er vier hebt tikt het best aan.

  En hoeveel abonnementen heb je? Tijdschriften die je niet leest, een sportschool waar je nooit komt. Maar als je het afgelopen half jaar niet geweest bent ga je er straks vast niet ineens elke week naar toe. Alles wordt automatisch afgeschreven van je rekening en het valt je waarschijnlijk niet eens meer op. Tot je al die ongebruikte dingen bij elkaar op gaat tellen en kijkt wat het op jaarbasis scheelt.

 • Ruil!

  Heb je kleding over maar wil je ook iets nieuws? Heb je vriendinnen met dezelfde maat? Ga dan eens ruilen. Fysiek niet echt handig in deze Corona tijd, maar online best een idee. Ga Facetimen en show wat je zelf niet meer wilt hebben, laat je vriendinnen hetzelfde doen en zo kun je zien of je elkaars kleding wilt ruilen. Kan je zo bij elkaar aan de voordeur hangen, heb je daarna weer een reden om een Facetime-modeshow te houden. Gezellig toch?

 • Zelf maak ik er een sport van om dingen die ik wil hebben zo goedkoop mogelijk te vinden. Waarom zou ik een duur nieuw bed kopen als er op Marktplaats genoeg mooie tweedehands varianten te vinden zijn? Bezoek eens een kringloop winkel, er is vaak veel moois te vinden. Zo wordt het leuk om geld te besparen, en ga je er straks mee door als het niet eens meer echt nodig is.

  vloerverwarming header
error: Inhoud is beschermd!