woning isoleren header
Energie

Waarom een energielabel bedrijfspand (EPA-U) laten opstellen?

Een energielabel bedrijfspand (EPA-U) laat zien hoe energiezuinig een bepaald bedrijfspand is. De energiezuinigste bedrijfspanden beschikken over energielabel A, terwijl de minst energiezuinige bedrijfspanden over energielabel G beschikken. Niet elk bedrijfspand heeft dus hetzelfde energielabel. Welk energielabel jouw bedrijfspand heeft, hangt af van diverse factoren zoals de isolatie van het dak, het type glas en diverse installaties zoals de verwarming. Een energielabel bedrijfspand aanvragen is vrij eenvoudig, maar waarom zou je dit laten doen voor jouw bedrijfspand?

algemeen banner bol.com

Verkopen of verhuren gaat niet zonder energielabel

Een energielabel is verplicht wanneer je jouw bedrijfspand wilt verkopen of verhuren. Als eigenaar moet je een geldig energielabel overhandigen aan de nieuwe eigenaar tijdens de overdracht. Het energielabel van het desbetreffende bedrijfspand dat wordt verkocht of verhuurd, moet officieel geregistreerd staan.

Dit moet gebeuren voordat de overdracht van het bedrijfspand plaatsvindt. Dit zal door Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gecontroleerd worden. Wanneer de ILT ziet dat het energielabel niet op tijd geregistreerd staat, zal jij als voormalige eigenaar van het bedrijfspand een boete ontvangen.

2023: minimaal energielabel C voor bedrijfspanden

Vanaf 2023 moet elk bedrijfspand dat als kantoor zal worden gebruikt én groter is dan 100 m2, minimaal een energielabel C hebben. Als jouw bedrijfspand tegen die tijd niet aan deze maatregel voldoet, zal je geen gebruik meer kunnen maken van het bedrijfspand!

Wanneer jouw bedrijfspand over een energielabel D of lager beschikt, zal je dit moeten verbeteren met energiezuinige maatregelen. Er staan diverse bedrijven voor je klaar om jouw bedrijfspand energiezuiniger te maken. Zodat ook jij kan bijdragen aan een energie neutrale omgeving.

Lees ook: Wat kosten zonnepanelen tegenwoordig?

Zichtbaar energielabel verplicht

Voor bedrijfspanden met een oppervlakte van meer dan 250 m2 is het ontzettend belangrijk om een geldig energielabel te laten opstellen. Dit is cruciaal omdat het voor dit soort bedrijfspanden verplicht is om het energielabel duidelijk zichtbaar op te hangen.

Wanneer jouw bedrijfspand hier niet over beschikt, is de kans groot dat je een boete krijgt. Deze kan oplopen tot wel €20.000. Volgens RTL Nieuws gaan de boetes komend jaar ook nog eens flink omhoog.

Energielabel bedrijfspand laten opstellen

Als jouw bedrijfspand nog niet beschikt over een energielabel, dan is dit hét moment om er zo snel mogelijk één aan te vragen. Een energielabel voor jouw bedrijfspand aanvragen, is dus ontzettend belangrijk, omdat het een verplichting is voor kantoren, winkels, scholen en horecapanden. Maak online een afspraak om jouw bedrijfspand te laten inspecteren door een specialist. De specialist kan na de inspectie het juiste energie-label voor jouw bedrijfspand opstellen en deze zo snel mogelijk officieel laten registreren.

Lees ook: Tips hoe je het energie label kan verbeteren!

drogisterij aanbieding bol
error: Inhoud is beschermd!