vloer isoleren header
Wonen

Waarom kiezen voor een zwembad voor thuis tijdens de corona crisis?

Even een plons in het zwembad nemen is niet altijd even makkelijk tijdens de corona crisis. Sommige zwembaden zijn volledig gesloten, weer andere zwembaden zijn wel open maar je kan niet zomaar even gaan zwemmen. Je moet namelijk eerst voldoen aan een groot aantal voorzorgsmaatregelen. En dat terwijl je gewoon in alle vrijheid wilt genieten van het verkoelende water. Gelukkig biedt een eigen zwembad thuis de oplossing!

Nordvpn banner

Waarom kiezen veel mensen voor een zwembad voor thuis in de tuin?

Met een zwembad thuis heb je eigenlijk alles wat je hartje begeert: verkoeling, privacy, 24/7 gebruik. En het voordeel van een eigen zwembad is dat je er een leven lang plezier van kunt hebben, terwijl je maar een keer een investering hoeft te doen.

In de lente- en zomermaanden geniet je heerlijk van de verkoeling van het water. Vooral als je een heel druk leventje hebt en we niet op vakantie kunnen, dan is het goed toeven en heerlijk ontspannen in je eigen zwembad.
Maar zo zijn er nog een aantal redenen om te kiezen voor een zwembad thuis in de tuin, zoals:

 • Zwembaden zorgen voor sfeer en gezelligheid

  Als je een zwembad in je tuin plaatst, dan verandert de sfeer direct. Dankzij het zwembad wordt de tuin een plek waar jij en je gezin graag je tijd doorbrengen. Daarnaast trekt een zwembad in de tuin ook veel kinderen uit de buurt aan, extra leuk voor je kinderen om met andere kinderen in het zwembad te spelen.

  Afhankelijk van de grootte, kun je ook familie of vrienden uitnodigen om op een prachtige en comfortabele plek te genieten van de zomeravonden.

 • Je kunt de kinderen goed in de gaten houden

  Als je met je kinderen naar het plaatselijke zwembad gaat, dan is het soms vrij lastig om de kinderen goed in de gaten te houden. Dit omdat er ook veel andere kinderen rondzwemmen, in het water springen en rondrennen. Met een zwembad thuis in de tuin kan je de kinderen veel beter in de gaten houden, want het zwembad is overzichtelijker en rustiger.

 • Je hoeft niet naar een van de lokale zwembaden

  Corona of geen corona, het is altijd weer een hele onderneming om naar het zwembad te gaan. De kinderen moeten hun zwemkleding dragen, je moet je omkleden, een grote tas met handdoeken mee, snoep, drinken en snacks mee.

  O, ja en de zonnebrand en zwemluier niet vergeten. Als je een zwembad in je tuin hebt, dan heb je al dat gedoe niet. Je hebt alle spullen gewoon lekker binnen handbereik en de ijsjes blijven lekker koud in de vriezer en de alcoholvrije drankjes lekker koel in de koelkast.

 • Zwembaden zijn vrij makkelijk in onderhoud

  Of je nu kiest voor een opblaasbaar zwembad of bijvoorbeeld een opzetzwembad, de meeste zwembaden zijn vrij makkelijk in onderhoud. Even opblazen, neerzetten en water erin doen, klaar is Kees. Ben je klaar met het gebruik, dan spoel je het water weg en berg je het zwembad weer op.

Wil je na het lezen van dit artikel ook een zwembad kopen? Kijk dan eens bij de verschillende online zwembad webshops. Hier heb je de keuze uit verschillende zwembaden en heb je voor ieder wat wils!

hovenier header
error: Inhoud is beschermd!