woning isoleren header
Reizen

Hoe kan ik goedkoop internetten buiten Europa op mijn mobiel?

Als je op reis gaat neem je natuurlijk je mobiele telefoon en je tablet mee. Kan jij je nog voorstellen dat je op vakantie of zakenreis zou gaan zonder? Als je even snel een restaurant wil zoeken, of op Google maps wil kijken waar je het beste langs kunt lopen. We kunnen ons niet eens meer voorstellen hoe we ons vroeger hebben gered in een ander land. Tegenwoordig reist iedereen met een mobiele telefoon, maar je hebt lang niet overal wifi. Lees daarom mijn tips over hoe kan je goedkoop internetten buiten Europa op jouw mobiele telefoon!

algemeen banner bol.com

Internet op je mobiel binnen Europa

Vanaf 15 juni 2017 zijn binnen de EU de roamingkosten afgeschaft. In heel Europa betaal je dus vanaf dat moment de tarieven van je eigen provider. Maar dit is alleen binnen Europa. Als je buiten Europa reist kan je rekening dus ineens flink oplopen. Mobiel internetten buiten Europa is namelijk erg duur.
flexiroam sale aanbieding
Gelukkig zijn er mensen die veel ervaring hebben op reisgebied. Ze reizen namelijk erg veel en zijn daarom altijd op zoek naar goedkope oplossingen voor mobiel internet buiten Europa; de Airline Crews!

Piloten en stewardessen weten precies waar je moet zijn, ook op het gebied van mobiel internetten in het buitenland en dan met name buiten Europa. Bij je eigen internet provider is het vaak erg duur om een bundel voor internet buiten Europa aan te schaffen.
beste manier voor goedkoop internet op reis buiten europa

Hoe kan je je mobiel internet verbruik buiten Europa verkleinen?

Er zijn een aantal tips waarmee je je mobiele internet gebruik buiten Europa kunt verkleinen, zoals:

  1. Zet je mobiele internet uit als je het niet gebruikt.
  2. Wil je foto’s of filmpjes versturen? Verklein ze dan eerst!
  3. Zet je dataroaming uit. Je telefoon blijft anders alle nieuwe e-mails en berichten binnen halen.
  4. Zoek thuis alvast apps die je offline kunt gebruiken.
  5. Stel een plafond aan mobiel datalimiet in bij je provider, als dat kan.
  6. Maak gebruik van Wifi hotspots, zoek altijd eerst of er ergens Wifi is, bijvoorbeeld bij winkels of Starbucks.

Maar waarom je internet verbruik op je mobiel verkleinen als je voor een paar Euro genoeg mobiele data hebt voor de hele vakantie of zakenreis? Hoe? Dat lees je hieronder.

Hoe kan je het beste goedkoop internetten buiten Europa op je mobiel?

De beste manier voor goedkoop internet op je mobiel buiten Europa is met een aparte simkaart, speciaal voor internet buiten Europa. En dan niet een simkaartje wat je koopt op een buitenlandse luchthaven. Nee er zijn betere oplossingen zoals Flexiroam die veel goedkoper zijn en ook nog perfect werken in elk land ter wereld!

flexiroam goedkoop internetten buiten europa

Neem een Flexiroam simkaart met mobiele data voor gebruik buiten Europa!

De beste manier om goedkoper te kunnen internetten op je mobiel buiten Europa is door een aparte simkaart aanschaffen. Bijvoorbeeld bij Flexiroam, veel piloten en stewardessen gebruiken deze provider buiten Europa.

Hoe werkt het? Na het aanmaken van een account kan je kiezen uit een esim of een simkaart die je plakt op je eigen sim. Met een app kun je vervolgens switchen van je eigen sim naar data van Flexiroam. Het werkt goed en is niet duur. Vaak kan je met 50% korting een databundel aanschaffen. Het simkaartje wordt met een koerier bij je thuis bezorgd!

Als je een moderne telefoon hebt dan beschikt deze vaak over de mogelijkheid voor tweede sim, zoals een esim. Dit maakt het nog gemakkelijker en je hebt vaak meer instelmogelijkheden. Deze oplossing voor goedkoop internetten buiten Europa werkt echt over de hele wereld. Vanaf nu ben je dus overal bereikbaar!
flexiroam sale aanbieding

Hoe kan je goedkoop bellen buiten Europa met je mobiel?

Als je een Flexiroam simkaart hebt, kan je dus goedkoop internetten op je mobiel buiten Europa. Bellen kan je dan ook het beste via internet doen. Bijvoorbeeld door Skype te installeren. Je kunt dan zelfs je eigen nummer instellen als nummerherkenning. Maar je kunt ook bellen via Whatsapp.

Helaas zijn er landen die internet verkeer blokkeren. Dan kan je ervoor kiezen om een VPN app te gebruiken. Kies in dat geval niet voor een gratis VPN provider, die zijn vaak onbetrouwbaar en werken slecht. Nord VPN is een voorbeeld van een goed werkende VPN voor een betrouwbare VPN verbinding op AL je apparaten. Hiermee ben je zelfs in China bereikbaar en kan je gewoon je favoriete programma kijken met de Ziggo TV App. Waarom ExpressVPN geen goede keuze meer is, lees je hier!

Nordvpn banner

Goedkoop internetten buiten Europa is dus best te doen. Als je maar weet waar je moet zijn! En dat weet je nu dankzij deze tip van de Airline Crew. Hopelijk kunnen we snel weer op reis en kun je testen hoe goed dit werkt!
Nordvpn banner
error: Inhoud is beschermd!