alarmsysteem header
Wonen

Taupe muur in de woonkamer

De kleursoort taupe dankt zijn naam aan het Franse woord voor mol, taupe. De tint doet denken aan de kleur van een mollenvachtje. Omdat taupe kleuren tussen grijs en bruin vallen zonder echt op een van beide te lijken, zijn het neutrale kleuren, die zich makkelijk laten combineren met elementen in sprekende kleuren. Een taupe muur in de woonkamer geeft de kamer eerder een warme dan donkere uitstraling. Bovendien kan je er alle kanten mee op: van alles warm en natuurlijk tot spannende, felle accenten, de kleurtint leent zich overal voor.

Nordvpn banner

Kleur taupe combineren

Het eerste wat misschien bij je opkomt met een aardse kleursoort zoals taupe, is om je kamer geheel in warme, rustige kleurcombinaties in te richten. Dit staat erg mooi en geeft je kamer een landelijke uitstraling. Een geschikte combinatie is bijvoorbeeld donkerbruin, taupe en grijs.

Muurverf voor een taupe muur, grijze bank, en een houten tafel en stoelen geven je kamer een rustiek en stijlvol aanzien. Hou je van spannend en trendy, dan kan je een taupe muur combineren met fellere, warme kleuren zoals oranje en geel. Het is een ook goede basis waarop je de andere elementen kunt veranderen, van tijd tot tijd.

Taupe muur in de woonkamer, voor een warm en stijlvol interieur

Muren in de woonkamer taupe en wit

Taupe is dan wel een prachtige kleur, maar als je alle muren zo verft, wordt het wel erg donker. Zelfs als de rest van je interieur licht gekleurd is. Afwisselen is dus cruciaal. Een taupe muur staat ontzettend mooi naast een witte muur.

Je kunt ook prima verschillende tinten taupe combineren in je interieur. Witte muren en witte interieurelementen combineren erg goed met taupe interieurelementen of accentmuren. Zo creëer je een fris en smaakvol contrast. Wit is daarnaast ook een neutrale kleur, zodat je met de rest van je interieur nog steeds alle kanten op kunt.

Taupe kleur muurverf

Als je kiest voor taupe in je interieur, kan je het houden bij gordijnen of accessoires. Maar het geeft een prachtig effect om te kiezen voor een taupe muur in de woonkamer of eetkeuken. Je ruimte leeft op van een mooie accentmuur en verlichting die je met een donker of licht taupe muurverf afzet tegen de rest van de ruimte.

Er is een ruime keuze in muurverf zodat je precies de kleur en tint kunt vinden die je zoekt. Zo maak je de perfecte, stijlvolle inrichting van je huis helemaal af. Kijk eens voor inspiratie op Pinterest!

dakkapel header
error: Inhoud is beschermd!