vloerverwarming header
Lifestyle

Vijf manieren om positief te blijven denken tijdens corona

De kinderen halen het bloed onder je nagels vandaan, je kunt je verjaardag niet vieren, de vakantie gaat misschien niet door en je moet wellicht thuiswerken. Het ziet er naar uit dat het een saaie zomer wordt, zeker nu festivals en evenementen zijn afgelast. Misschien heb je zelfs je eigen bruiloft wel af moeten zeggen. Voor veel mensen zijn het pittige tijden. Daarom geef ik je vijf manieren om positief te blijven denken.

Nordvpn banner

Hoe kan je positief blijven in deze rare tijd?

Sommige mensen zijn van nature erg positief. Het glas is altijd halfvol en nooit half leeg. Ze zien altijd het goede in de mens en gaan nooit van het slechte uit. Fijn, als je zo in het leven staat. Als alles goed gaat is het misschien niet zo moeilijk om overal het positieve van in te zien. Je hebt je leven op orde, een leuke baan, de zon schijnt en het weekend staat voor de deur. Prima dus.

Maar toen ineens ging het hele land ‘op slot’. Je kunt je hobby’s niet meer uitoefenen, je niet meer uitleven in de sportschool. Al je frustratie eruit slaan tijdens je kickbox klas, lekker klagen tegen vriendinnen onder het genot van een glas wijn. Tel daarbij op dat de kinderen niet naar school mochten, niet naar voetbal en niet naar zwemles. Je hebt niets leuks meer om naar uit te kijken, want of de vakantie door gaat is nog maar de vraag.

En dan hebben we het nog niet eens over werk gehad, misschien staat dat wel op losse schroeven. Zit je verplicht thuis of is het zelfs de vraag of je je baan kunt behouden. Dan heb je behalve verveling en ergernissen ook nog eens extra zorgen. Het is uitzichtloos, want we hebben geen idee hoe lang deze crisis nog gaat duren. Behalve dat maatregelen langzaam versoepelen en we steeds meer vrijheid krijgen weten we nog niets.

Vijf tips om positief te blijven denken tijdens coronatijd

 1. Wees dankbaar voor wat je hebt

  Ja, we kunnen even heel veel leuke dingen niet doen op het moment. Maar gelukkig heb je nog steeds een hoop om dankbaar voor te zijn. Ik heb bijvoorbeeld twee prachtige dochters (die een hoop energie kosten, en soms bloed irritant zijn, maar dat terzijde). Ik heb een lieve man, een mooi huis en net een nieuwe auto. We hebben een fijne tuin waarin we ons goed kunnen vermaken. We zijn allemaal gezond, onze familie is gezond en we hebben geen zorgen over ons werk en inkomen.

  Zo heb jij vast ook genoeg om blij mee te zijn. Schrijf ze eens op, en hang het lijstje ergens op om na te lezen op zware momenten.

 2. Omring je met dingen waar je blij van wordt

  Zet je lievelingsbloemen op tafel, of hang foto’s op van de mensen die je mist. Drink een glas van je lievelingswijn. Shop online dat paar schoenen waar je al tijden op zit te azen. Doe het om jezelf blij te maken.

 3. Maak het gezellig

  Probeer niet in een negatieve spiraal terecht te komen. Ja, het is heel vervelend hoe het nu gaat. Dat we de feestdagen niet kunnen vieren, en nergens naartoe kunnen. Maar thuis kan je het ook gezellig maken. Vier een feestje met je gezin, geniet ervan dat je nu allemaal samen bent, terwijl normaal gesproken je kinderen misschien wel snel maken dat ze weg komen. Ga samen lekker barbecueën, of bestel eten bij je favoriete restaurant.

 4. Doe dingen waar je anders niet aan toe komt

  Altijd al Spaans willen leren? Of een cursus portret tekenen willen doen? Dit is je kans. Tijd genoeg die je nu nuttig kunt besteden. En als je dan straks wel weer op vakantie kunt spreek je een leuk woordje Spaans. Ruim de zolder op, pak de tuin aan, schilder eindelijk eens die muur in een andere kleur. Plak die stapel foto’s in die al zo lang ligt te wachten. En: lees een boek. Of ga eens languit op de bank liggen en doe helemaal niets. Heb je anders geen tijd voor toch? Nu wel!

 5. Verheug je op alles wat nog komt

  We hebben nog zoveel moois om naar uit te kijken. Des te meer genieten we straks van een borrel op het terras, een wandeling door de stad. Hoe blij zullen we zijn als we weer naar ons favoriete museum mogen, of baantjes kunnen zwemmen in het zwembad. Het is niet voor altijd hè, deze ‘lockdown‘. Houd je zelf dat voor, het is maar tijdelijk.

We zeggen thuis vaak “het is zo erg als je het zelf maakt.” En ook in dit geval is dat wel een beetje waar. Natuurlijk heb jij niet in de hand hoe het gaat met je werk of je gezondheid. Maar het is niet het eind van de wereld dat we nu even beperkt zijn toch? We beseffen des te meer hoe goed we het normaal gesproken hebben en leren weer te genieten van de kleine dingen in het leven. Blijf positief denken, en onthoud: het komt goed. En we doen dit samen.

algemeen banner bol.com
error: Inhoud is beschermd!