vloer laten leggen header
Werk

Eigen bedrijf beginnen? Dit heb je allemaal nodig!

Heb jij plannen om je eigen onderneming te beginnen? Dan sta je aan het begin van een spannend en hopelijk lucratief avontuur. Bij het starten van een eigen bedrijf komen er veel zaken kijken, stappen die je moet zetten en investeringen die je moet doen. Voor het financiële deel stap je naar je bank met een degelijk ondernemersplan. Om je op weg te helpen, bespreken we enkele essentiële investeringen en stappen die je moet overwegen. De kosten die daarbij komen kijken, zullen ook in je ondernemersplan moeten komen. Dus, de hoogste tijd om te brainstormen over de investeringen en stappen die je moet nemen om een eigen bedrijf te beginnen.

drogisterij aanbieding bol

Eigen bedrijf beginnen? Dit heb je allemaal nodig!

 1. Apparatuur en andere bedrijfsmiddelen

  Het is natuurlijk afhankelijk van de soort onderneming die je gaat starten, maar je zal moeten investeren in bepaalde bedrijfsmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan computers, machines, gereedschappen en specifieke meetapparatuur, zoals een ADAM industrieweegschaal. Het is belangrijk om een inventaris op te stellen van alle middelen die je nodig hebt en een budget te maken om deze investeringen te kunnen doen.

 2. Pand

  Ook de locatie van je onderneming is een belangrijke sleutel voor je succes. Zoek een geschikt pand op een plek die goed bereikbaar is en voldoende parkeerruimte biedt voor klanten en werknemers.

  Overweeg wat slimmer is; huren of kopen. Beide opties hebben voor- en nadelen. Calculeer hierbij ook de kosten in, zoals aankoop- of huurprijs, onderhoudskosten en zelfs eventuele renovaties die nodig zijn. Uiteraard neem je deze kosten op in je budget en je ondernemersplan.

 3. Vergunningen

  Een ander belangrijk aspect bij het starten van een bedrijf zijn de vergunningen die je nodig hebt. Informeer bij je gemeente en de Kamer van Koophandel welke vergunningen dit in jouw geval zijn en aan welke andere eisen je moet voldoen. Dit is per situatie en per gemeente verschillend.

  Het is van cruciaal belang dat je de benodigde vergunningen tijdig aanvraagt, anders kan je te maken krijgen met boetes en zelfs (tijdelijke) bedrijfssluiting. Dat wil je te allen tijden voorkomen.

 4. Personeel

  Je onderneming staat of valt met het hebben van het juiste personeel, behalve als je als zzp’er aan de slag gaat natuurlijk. Dit is echt een super belangrijke factor, waar je goed over na moet denken. Het is zelfs slim om hiervoor een detacheringsbureau in de hand te nemen.

  Deze specialisten zijn een kei in het vinden van de juiste mensen én kunnen met je brainstormen over hoeveel personeel je nodig hebt en welke vaardigheden en ervaring zij moeten hebben. Zo’n bureau kost je in eerste instantie misschien geld, maar het betaalt zichzelf terug doordat je geen overbodige of ondergekwalificeerde mensen aanneemt. Dit scheelt je niet alleen geld, maar ook tijd en moeite.

Een eigen bedrijf beginnen vereist een goede planning met bepaalde investeringen en stappen om succesvol te zijn. Organiseer tenslotte nog een spetterend openingsfeest om je bestaan aan de wereld kenbaar te maken. Zo zet je jouw bedrijf op de juiste weg naar succes!

vloerverwarming header
error: Inhoud is beschermd!