woning isoleren header
Reizen

Tips als je met een zelfgebouwde camper op pad gaat!

Wie de mooiste plekken op de wereld wil ontdekken, gaat het liefst met een camper op pad. In een camper ben je immers flexibel en kan je gaan en staan waar je wil. Je kunt meerdere mooie plekken in één week bezoeken én je hebt je eigen bed bij je. De overtreffende trap van met een camper reizen? Met een zelfgebouwde camper op pad gaan!

drogisterij aanbieding bol

Waar moet je aan denken bij een zelf gebouwde camper?

Stel je koopt een busje dat je zelf ombouwt tot camper. Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Voordat het busje echt een camper is, moet het namelijk een RDW-keuring ondergaan. Het is verstandig om vooraf goed uit te zoeken hoe dit zit.

Zo zijn er bijvoorbeeld eisen over het aantal slaap- en zitplaatsen, aan de kookgelegenheid en de opbergruimte. Is de camper RDW-gekeurd? Dan betaal je minder wegenbelasting dan je voor het originele busje zou doen.

Inrichten, wat is handig?

De sfeer maak je met de leuke inrichting van jouw zelfgebouwde camper. Denk aan de kussentjes op de banken, de handige bakjes waar je alles in op kunt bergen en de LED-spotjes voor als het ’s avonds donker wordt. Als je jezelf er een beetje in verdiept, dan vind je allerlei tips die handig zijn bij een camper. Denk er bijvoorbeeld aan dat je niets moet laten rondslingeren: al rijdend vliegt dat alle kanten op.

Waarnaartoe?

Het allerleukste van een camper is de vrijheid die je ermee krijgt. Waar je naartoe gaat, is compleet afhankelijk van waar je zin in hebt. Je kunt naar het weer kijken en op het allerlaatste moment een andere kant op rijden.
En bevalt een kampeerplek niet zo goed? Dan pak je je boeltje op en rijd je ergens anders naartoe. En dat kan naar elke willekeurige plek die met jouw zelfgebouwde camper bereikbaar is. Zo wordt reizen wel heel erg leuk!

Lees ook: Kiezen tussen een luchtbed of slaapmat als je gaat kamperen!

vloer laten leggen header
error: Inhoud is beschermd!