zonnepanelen header
Wonen

Beste tips voor kreukvrije kleding zonder te strijken

Huishoudelijk klussen zijn voor de meeste mensen geen hobby. Zeker niet als je daarnaast een drukke baan hebt, een gezin om te runnen, je sociale leven op pijl wilt houden en ook nog wat hobby’s wilt onderhouden. Onder de meeste klusjes kom je niet uit, maar er zijn tips om in ieder geval een klus te kunnen minderen. De klus die onder de minst favorieten valt, er zijn maar enkelen die die het echt leuk vinden: strijken! In dit artikel neem ik je mee naar kreukvrije kleding zonder te strijken. Er zijn heel wat tips om kreukels in je kleding te verminderen of te voorkomen. Ik heb de beste en de gekste tips voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

drogisterij aanbieding bol

De 5 beste tips voor kreukvrije kleding zonder te strijken

  • Stomen: hang je gekreukte kleding in de badkamer als je gaat douchen. Door de stoom die vrijkomt tijdens het douchen trekt je kleding weer helemaal glad. Als dat geen twee vliegen in een klap zijn!
  • Pletten: door je kleding onder een zwaar voorwerp te leggen kunnen de kreukels verdwijnen. Let er wel op dat dit een paar uren in beslag neemt, en let er vooral op dat je de kleding goed plat neerlegt.
  • Wasmiddel: je zult er misschien niet zo snel bij stil staan, maar ook wasmiddel help mee om kreukels te voorkomen. Het verkeerde wasmiddel kan ervoor zorgen dat kleding een andere structuur krijgt en daardoor vol kreukels uit de wasmachine komt. Nu hoef je niet perse het duurste wasmiddel te kopen, maar let er wel op dat je het juiste wasmiddel gebruikt. Dus bont wasmiddel voor de bonte was, wit voor de witte en zwart voor de zwarte. Klinkt simpel, is het ook.
  • Pluizen: als de trommel en rubbers vol pluizen zitten wordt je kleding niet goed gedroogd, ook dit kan zorgen voor extra kreukels. En het is zelfs gevaarlijk, de meeste branden die door droogtrommels ontstaan komen door niet geleegde pluizenfilters.
  • Hangen: hang na het drogen je kleding meteen uit, laat je het in de trommel zitten? Dan heb je geheid meer kreukels.
  • Labels lezen: het scheelt al de helft als je je kledingstukken sorteert. Lees het label goed, was om de juiste temperatuur. Elke stof heeft een andere structuur die op een bepaalde temperatuur meer of minder kreukt.

kleding in de wind aan de waslijn

Bijzondere tips om kreukels tegen te gaan

Je hebt echt niet alleen een strijkbout nodig om kreukvrije kledingstukken zonder te strijken te krijgen, ook minder voor de hand liggende attributen kunnen hierbij helpen. Kijk je mee?

  • Föhn: maak met de plantenspuit de kleding een beetje nat en zet vervolgens de föhn erop.
  • Stijltang: hiermee kun je makkelijk de kreukels uit mouwen of kragen halen. Kijk wel uit dat je de tang niet te heet zet en te lang op het kledingstuk houdt.
  • IJsblokjes in de vriezer: deze klinkt heel vreemd maar schijnt er goed te werken. Doe je verkreukelde kleding met een stuk of 3 ijsblokjes in de wasdroger. Niet meer dan drie kledingstukken per keer. Laat de droger 5 minuten draaien. Door de hitte smelten de ijsblokjes en ontstaat er stoom. De stoom laat de kreukels als sneeuw (nou ja, ijs) voor de zon verdwijnen.

Uiteraard kun je je kleding ook naar de stomerij brengen. En er zijn zelfs mensen die zich ‘opofferen’ om andermans kleding te strijken, door middel van een strijkservice. Maar als je deze tips opvolgt zouden kreukvrije kledingstukken zonder te strijken toch een stuk dichter bij moeten komen.

vloer laten leggen header
error: Inhoud is beschermd!